NRK Meny
Normal

Frykter for laksen i Suldalslågen

Storlaksen i Suldalslågen vil forsvinne helt hvis Statkraft får bruke like mye vann som i dag til kraftproduksjon. Det frykter flere miljø- og friluftsorganisasjoner.

 

Norges Jeger- og Fiskerforbund i Rogaland ber nå om hjelp fra fylkets stortingspolitikere for å redde suldalslaksen. Det sier leder Oddvar Vermedal.

 

 

I nærmeste framtid skal olje- og energidepartementet endelig avgjøre hvor mye vatn Statkraft skal slippe i Suldalslågen, og hvor mye de kan ta til kraftproduksjon.

Norges vassdrags og energidirektorat meiner Statkraft skal få lov til å fortsette som i dag, noe både Suldalslågens forvaltningslag, Naturvernforbundet og Norges Jeger- og fiskerforbund er sterkt i mot.

- Dette er en ekstremt viktig sak for bestanden i Suldalslågen. Derfor må vi nå få Stortingspolitikerne på banen, sier Oddvar Vermedal.

Og Senterpartiets stortingsrepresentant Magnhild Meltveit Kleppa lover å ta en prat med partikollega og olje- og energiminister Odd Roger Enoksen.

- Konsekvensene kan bli katastrofale for storlaksen i Suldalslågen hvis Statkraft får bruke like mye vatn som i dag til kraftproduksjon, sier fylkesleder Oddvar Vermedal i jeger og fiskerforeninga;