Frykter dødsulykker over Suleskard

Tunnell-kaos på E18 vil føre til mer tungtransport over Suleskardveien. Politiet i Sirdal frykter dødsulykker.

Sauer i veien
Foto: Gunnar Kleiberg / NRK

Etter at en rekke tunneller blir stengt i månedsvis i Vestfold, vil flere trailere og lastebiler velge sommerveien over fjellet til østlandet.

Den vinterstengte veien mellom Brokke og Suleskard er korteste vei mellom Stavanger og Oslo. Etter stengingen av flere tunneller på E18 i Vestfold, frykter nå politiet i Sirdal at enda flere tunge kjøretøyer vil ta snarveien over fjellet.

- Veien er ikke dimensjonert for store kjøretøyer. Den er smal, og da vil du få møteulykker som du vet utfallet av, sier lensmann Helge Tonstad.

Norges Lastebileier-forbund i Rogaland og Agder tror også at flere tung-transporter vil kjøre Fylkesvei 337 Suleskardveien . Men regionsjef Karl W. Stranvik ser på veien som et godt alternativ til trafikkaos på E18.

- Mitt utgangspunkt er at de som er på veien med tungbil, må ta hensyn til forholdene som er på Suleskard. Det som er betenkelig er at det kan være for få møteplasser der oppe. To lastebiler kan ikke passere hverandre, så da er vi avhengig av møteplasser. Norges Lastebileierforbund vil være aktivt med for å finne løsninger, sier Stranvik.

Suleskardveien åpnes for sesongen mandag 21. mai klokken 12.