Frp-topp tar permisjon fra alle verv

Frps ordførerkandidat i Stavanger, Christian Wedler, tar permisjon fra alle verv rett før valgkampen intensiveres. En omstridt restaurantkonkurs og en ikke-godkjent sokkelleilighet oppgis som grunnlag.

Christian Wedler, Frp, framføre Lende-statua i Lendeparken i Stavanger

Frps gruppeleder og ordførerkandidat i Stavanger, Christian Wedler, tar permisjon fra alle verv.

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

– Jeg har kommet til at jeg ikke vil klare å gjøre dette sammen med valgkamp og tillitsverv i Frp. Derfor har jeg søkt permisjon fra mine verv i partiet ut valgperioden, skriver Wedler i en uttalelse som er sendt til NRK.

Han har i det siste året vært i hardt vær. I desember meldte selskapet hans, Stavanger Kamelutleie AS, oppbud. Det førte til at Bar- og tapasstedet Cubacompagniet og restauranten California Republic i Stavanger sentrum måtte stenge dørene. Aftenbladet meldte uka etter at 9 av 12 ansatte hadde lønnskrav på mellom 600.000 og 700.000 kroner til boet etter konkursen på grunn av manglende lønn. I boinnberetningen senere mente bobestyreren at selskapet burde meldt oppbud tidligere.

– Min drøm om å skape nytt liv på Sølvbergtorget ble til et personlig mareritt hvor dagene ikke hadde mange nok timer til å få gjort alt som måtte gjøres og som følge av dette gjorde jeg mange feil, uttalte Wedler i Aftenbladet.

Sokkelleilighet

Senere kom det også frem at Frp-toppen hadde bygget om sin bolig på Våland i Stavanger uten å søke. Der skal han ha leid ut en sokkelleilighet med rom som ikke var godkjent for varig opphold, skrev Aftenbladet. Wedler uttalte den gangen at det aldri var meningen å gjøre om kjelleren til en egen boenhet og det skulle ikke være en permanent utleieleilighet.

Begge disse sakene mener Wedler nå uansett har vært en såpass stor belastning at det ikke lar seg kombinere med valgkamp.

– Sakene har vært krevende og belastende, og drar ut i tid. Jeg er opptatt av å rydde opp i dette, men det tar lengre tid enn forutsatt, sier han.

Og legger til:

– Jeg kommer ikke til å drive valgkamp for Frp, og kommer heller ikke til å påta meg nye partiverv etter valget.

Frp-toppen skriver ellers at han ikke vil noen ytterligere kommentarer utover dette.

Støtter valget

Leder for Stavanger Frp, Kristoffer Sivertsen, støtter valget til Wedler.

– Dette er en vurdering Wedler har gjort som jeg som leder støtter. Stavanger Frp fokuserer nå på valgkampen, sier han.

Sivertsen mener Frp vil klare seg godt i Stavanger uten Wedler.

– Vi har et godt mannskap som i sammen skal være tydelige på de gode og viktige politiske sakene til Stavanger Frp.

Kristoffer Sivertsen

Kristoffer Sivertsen er leder i Stavanger Frp.

Foto: Anders Fehn / NRK