NRK Meny
Normal

Frp: Tursti i sjøen blir billigere og løser konflikter

Nå kan det bli en fem hundre meter lang bru hundre meter ute i sjøen i stedet for tursti gjennom hagene til folk i Gauselvågen i Stavanger.

Tursti i sjøen, Gausel

– Så eier kommunen på den andre siden her, og så må vi være forsiktige med de fugleøyene.

Fremskrittsparti-politiker Leif Arne Moi Nilsen peker og forklarer om turstien han ønsker Stavanger kommune skal bygge i sjøen forbi Gauselvågen. Slik det nå ser ut mener han at den i verste fall ikke står ferdig før om 7–10 år.

Les også: Frp vil bygge Gausel-tursti i sjøen

Les også: Får politikarane ta denne jorda?

Den foreslåtte 500 meter lange broen som skal løse konfliktene, mener Fremskrittspartiet blir billigere enn turstien i sjøkanten. Tirsdag kveld la Fremskrittspartiet fram forslaget i Kommunalstyre for miljø- og utbygging for å unngå ekspropriering av eiendommer.

Leif Arne Moi Nilsen

Fremskrittspartipolitiker Leif Arne Moi Nilsen og Gausel-beboer Alf Erik Skuland var tirsdag ute i båt for å se på mulighetene for turvei i sjøen i Gauselvågen.

Foto: Arild Eskeland / NRK

– Mye rimeligere løsning

– Jeg kunne godt tenke meg at denne turstien ble ferdig neste år, så folk kunne begynne å bruke den. Nå er det jo fint i begge endene. Jeg tror jo dette er en mye rimeligere løsning enn å begynne å løse ut disse dyre eiendommene, sier Moi Nilsen.

Han hevder at grunneierne i området føler seg ille berørt og mener at dette går ut over privatlivets fred. De har derfor bebudet rettssak.

Les også: Mener friområdeprosjektet er et politisk spill

Les også: Turveiene har kostet over en kvart milliard

– Det er også store usikkerheter knyttet til en eventuell erstatning og erstatningssummen. Dette har også rådmannen tatt høyde for i sitt saksfremlegg. Dette vil altså uansett erstatningsbeløp, trasevalg, forhandlinger, rettssaker, anker og så videre dra lenge ut i tid, mener Moi Nilsen.

Spektakulært

– Det blir et spektakulært syn, både å se inn og ut på fjorden, og jeg tror det blir et godt badeliv, sier Alf Erik Skuland om planene om tursti på bro.

Les også: Fryktet rikmanns-høyre

Les også: - Rikmannshøyre mot folkepartiet

På Jæren har de bygget turstien Midgardsormen over Frøylandsvannet. Fremskrittspartiet tror de og skal få det til på Gausel.

– Dette regner jeg jo med blir den store turistattraksjonen når vi blir ferdig. Da kommer det enda flere cruisebåter fordi de skal gå langs denne turstien, flirer Moi Nilsen