Vil ikke ha kjønnsdelt svømmeundervisning

Frp vil ikke ha delt svømmeundervisning for gutter og jenter i grunnskolen i Stavanger og ber om en oversikt om dette foregår. Skolesjefen mener det viktigste er at jentene lærer å svømme.

Hundvåg svømmehall

Gutter og jenter bør ha svømmeundervisning sammen mener Fremskrittspartiet

Foto: Arild Eskeland

Jørn Pedersen, skolesjef i Stavanger kommune

Det viktigste er at jenter med minoritetsbakgrunn lærer å svømme sier skolesjefen i Stavanger.

Foto: Lise Andreassen Hagir / NRK
Kristoffer Sivertsen

Fremskrittspartiet vil ikke ha delt svømmeundervisning for gutter og jenter i grunnskolen i Stavanger.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Vi må ikke sette foreldres religion foran barn. Svømming er en viktig ferdighet i livet, og vi må bruke den knappe tiden til skolen har til svømmeopplæring, ikke ta elever ut, sier Kristoffer Sivertsen, leder i Stavanger Fremskrittsparti.

Skolesjefen i Stavanger Jørn Pedersen har ikke oversikt over hvor utbredt det er i Stavanger-skolene at foreldre til jenter fra minoritetsgrupper får fritak fra felles svømmeundervisning eller søker om det.

– Erfaring viser at svømmeferdighetene til barn fra minoritetsgrupper er dårligere enn barn ellers. Det må være retningsgivende for hvordan vi håndtere dette, sier Pedersen.

For vår del er det viktigste at jentene lærer å svømme. Det er ikke noe juridisk i veien for å dele en gruppe lever så lenge det er tidsavgrenset.

– Feil at foreldre skal bestemme

Sivertsen mener det er feil at foreldrene til jenter med minoritetsbakgrunn skal få bestemme om deres barn skal ha svømmeundervisning eller ikke.

– Skolesjefen i Stavanger bør gi beskjed til hver rektor at det ikke er akseptabelt at vi har en praksis der jenter slipper unna svømmeundervisning fordi foreldrene har en religiøs overbevisning, sier Sivertsen.

Dersom Stavanger-skolen gir mulighet for delt svømmeundervisning, for å etterkomme ønsker fra foreldre med innvandrerbakgrunn, mener Sivertsen at det bør avskaffes.

Saken kommer opp i kommunalstyret for oppvekst på onsdag, og Sivertsen håper han får støtte fra de andre partiene.