NRK Meny
Normal

Frister det å se Oilers spille - utendørs?

Det kan bli utendørs ishockeykamp på Viking stadion neste vinter.

Winter Classic Hockey

SIKKER VINNER: I nordamerikansk ishockey er vinterklassikerne en garantert publikumssuksess. Nå vil Stavanger Oilers bringe en bit av Amerika til Stavanger. Her et bilde fra vinterklassikeren Montreal Canadiens-Boston Bruins 1. januar i år. Kampen ble spilt på Gillette Stadium, hjemmebanen til fotballaget New England Patriots.

Foto: Charles Krupa / Ap

Et islagt Viking stadion og 15.000 tilskuere er drømmen, når ledelsen i Stavanger Oilers vil forsøke å skape en norsk vinterklassiker i ishockey. I snart to år har Oilers jobba med få til det som vil bli den største kampen noensinne i norsk ishockey. Nå ser det ut til at det blir fortgang i arbeidet.

Pål Higson

HÅPER PÅ VINTERKAMP: Sportslig direktør i Stavanger Oilers, Pål Higson.

Foto: Hanne Høyland / NRK

– Du kan jo tenke deg selv. Dette hadde blitt dødskult, sier sportslig direktør i Oilers, Pål Higson til NRK.

– Hva spillerne mener vet jeg ikke helt, men dette har vært snakka om i gangene våre lenge, sier han.

Amerikansk gigantkamp

Den norske utendørskampen vil være en vanlig serierunde, og er planlagt tidlig i 2017. Aftenbladet skriver at Storhamar, Sparta eller Vålerenga er de mest aktuelle motstanderlagene for Oilers.

Inspirasjonen til arrangementet er hentet fra det nordamerikanske konseptet «Winter Classic», der NHL-lag møtes til årlige utendørskamper. Kampene foregår på stadionanlegg som vanligvis brukes til baseball eller amerikansk fotball.

Det kan ligge an til et kappløp med andre ishockeyklubber neste vinter. Flere klubber vil være først ute med vinterkamp-konseptet, blant annet Stjernen, ifølge Fredrikstad Blad.

– Vi vil være først. Helt klart. Samtidig er dette foreløpig bare et forsøk på å få til en slik kamp, men vi gjør framgang, sier Oilers-eier Tore Christiansen til NRK.

Gresset på Viking stadion

HER SKAL DET SPILLES: Viking stadions grønne gressmatte kan bli skifta ut med blankpolert is, når Stavanger Oilers muligens får spille her neste vår.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Dyrt med is

Det kan bli en dyr affære å gjøre om Vikings grønne gressmatte til ishockeybane. Foreløpige utregninger peker mot en kostnad på 2 millioner kroner.

– Det er et stort og kostbart prosjekt. Isen blir ikke noe problem, selv om været i Stavanger kan by på utfordringer, sier arenasjef Petter Nystrøm til Aftenbladet.

Sportslig direktør i Oilers, Pål Higson, forteller NRK at det er viktig at kampen spilles i Stavanger, og tror Oilers klarer å fylle fotballstadionet.

– Vi prøver å få dette til, og mener selv vi har et godt grunnlag i regionen, når det gjelder å fylle stadion, sier Higson.

Viking er positive

Viking og Oilers snakker godt sammen. Oilers mener de har funnet den perfekte utendørsarenaen, og Viking trenger inntekter.

Charlie Granfelt

TRENGER INNTEKTER: Styreleder i Viking, Charlie Granfelt, kunne fortelle om en klubbøkonomi på minussida for kort tid siden.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

– Hockeykamper er en av aktivitetene vi ser for oss på Viking stadion framover. Vi har ikke signert noe ennå, men er i dialog med Oilers, sier Charlie Granfelt, styreleder i Viking til Aftenbladet.

I løpet av kort tid skal aksjonærene bestemme om det skal legges kunstgress på stadion. Legges dekket nå i sommer, ser Viking på muligheten for å legge kjølekabler under matta. Det kan bety enklere arbeidsforhold når vinterkamper i hockey skal arrangeres, sier Nystrøm til Aftenbladet.

– Vi snur og vender på hver stein. Vi ser på flere forskjellige muligheter, sier Petter Nystrøm i Oilers til avisa.