NRK Meny
Normal

Har fått støtteerklæringer etter at hun meldte seg ut av Stavanger Ap

Fride Solbakken melder seg ut av Stavanger Arbeiderparti. Årsaken er konflikten som har preget lokallaget den siste tiden.

Fride Solbakken

Fride Solbakken sitter nå i fylkestinget i Rogaland. Fredag var hun gjest i NRK Rogalands TV-sending for å snakke om bybanesaken.

Foto: NRK / NRK

Fride Solbakken

Fride Solbakken.

Foto: NRK / NRK
Jone Andersen

Jone Andersen.

Foto: Ole-André Lagmandokk / NRK

– Jeg er helt uenig i måten Stavanger Ap har håndtert den konflikten som har vart det siste året, spesielt med ekskluderingen av Jone Andersen, sier Fride Solbakken til NRK.

Jone Andersen meldte seg søndag ut av Ap etter at styret i lokallaget vedtok å åpne eksklusjonssak mot ham tidligere i høst.

Solbakken var politisk rådgiver for nærings- og handelsminister Sylvia Brustad i Stoltenberg II-regjeringen fra 2008. Hun sitter nå i fylkestinget i Rogaland.

Knytter utmelding til eksklusjonssak

Ifølge Aftenbladet.no fortsetter Solbakken som Ap-medlem, men hun vil ikke være med i lokallaget lenger.

Solbakken sier hun ikke vil tas til inntekt for det Stavanger Arbeiderparti gjør.

– Jeg er uenig i at en skal ekskludere en person som har en annen måte å uttrykke seg på, og som viser uenighet med partiet.

Styret i Stavanger Ap åpnet eksklusjonssaken i november. Det er historiens første eksklusjon i lokallaget. Bakgrunnen var at Andersen i sommer stemte mot sitt eget parti da nye skjenkeregler ble vedtatt i bystyret.

Eksklusjonssaken skulle ha blitt behandlet innen begynnelsen av februar.

Vil ikke være urokråke

For ett år siden politianmeldte Andersen dessuten gruppeleder Cecilie Bjelland for ærekrenkelser. Historiene om hvem som egentlig sa hva, var flere.

Ap-politikeren er usikker på om hennes utmelding av lokallaget kommer til å dra flere med seg.

– Det er ikke godt å si hva som kan skje. Jeg vil ikke være en ny urokråke, og derfor melder jeg meg ut. Jeg har fått flere støtteerklæringer i dag, legger hun til.