Framme i Oslo etter over 50 mil på beina

Venstre-topp Per A. Thorbjørnsen kom søndag ettermiddag fram til Stortinget, etter å ha gått helt fra Stavanger. Etter ni dager på veien er han først og fremst mektig lei asfalt.

Thorbjørnsen og Grande

Per A. Thorbjørnsen ble møtt av partileder Trine Skei Grande utenfor Stortinget søndag ettermiddag.

Foto: Iselin Nybø / Venstre

Thorbjørnsen kom fram til Tigerstaden i henhold til tidsskjema, og ble møtt av partikollegaene Trine Skei Grande og Iselin Nybø utenfor Stortinget.

Nå sitter han på toget tilbake til Stavanger.

– Jeg angret mange ganger underveis, men jeg vil si at turen var verdt innsatsen, sier Thorbjørnsen, som er gruppeleder for Stavanger Venstres bystyregruppe.

Stor i kjeften

Bakgrunnen for at Venstre-politikeren tok beina fatt fra Stavanger til Oslo, er et leserinnlegg som sto på trykk i Stavanger Aftenblad før jul. Der lovet han å gå til Oslo hvis Stavanger fikk Fornybarfondet.

Drøyt to måneder senere ble det klart at olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) legger fondet til oljehovedstaden. Så da var det bare å knytte på seg joggeskoene for Thorbjørnsen.

Han mener han fikk markert seg med gåturen.

– Turen var en viktig markering av glede over at Fornybarfondet kommer til regionen vår. Jeg tror fondet kommer til å få betydning for det grønne skiftet, sier han.

Mektig lei av asfalt

Turen fra Stavanger til Oslo tok ni dager. To av dagene syklet Thorbjørnsen, for å unngå overbelastning av beina. De andre dagene gikk han i 8–10 timer hver dag. Det ble mye asfalt på turen.

– Jeg har kommet overraskende bra fra dette stuntet. Nå gleder jeg meg til en skikkelig løpetur om noen dager, men den skal ikke gå på asfalt, forsikrer han.