Fotballagent i retten

Den tidligere fotballagenten og konkursrammede Einar Baardsen kjemper nå for å unngå konkurskarantene. I retten i dag aviste Baardsen at han har gjort noe ulovlig.

Einar Baardsen
Foto: NRK

Det var en bitter, nedkjørt  men samtidig kamplysten Einar Baardsen vi fikk se i retten i dag.  Han forklarte seg om sine fem konkurser.

- Jeg har ikke har gjort noe straffbart og jeg vet jeg har rett, sa han.

Det var spørsmålet om konkurskarante eller ikke for Baardsen som var tema i retten i dag. Den bør avvises, mener Baardsens forsvarer Geir Jøsendal.

Geir Jøsendal

Geir Jøsendal forsvarer Einar Baardsen

Foto: Zbigniew Czaplicki / NRK

- Fordi konkurskarantenespørsmålet allerede behandles av en annen domstol, og da har vi noe som kalles litispendens, som går ut på å unngå dobbeltbehandling, sier Jøsendal.

Baardsen måtte tvangsselge Viste Hotell og samtidig gikk driftsselskapet til hotellet med store underskudd i lengre tid. Bobetyreren mener Baardsen har drevet hotellet på kreditors regning.

- Hvorvidt det er drevet på kreditors regning eller ikke er ikke spørsmålet. Spørsmålet er om Baardsen burde ha forstått dette i år 2005, og det hadde han ingen mulighet for å forstå den gang, sier Jøsendal.

John Arne Riise med Einar Baardsen i bakgrunnen
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Riise skylder 8 millioner

Baardsen har dokumentasjon på at fortballspilleren John Arne Riise skylder ham 8 millioner kroner. Hadde Riise holdt sine avtaler hadde situasjonen for Baardsen i dag vært en helt annen. Men hva som skjer videre nå er høyst usikkert.

Riise konkus

- Situasjonen nå er at også Riise er konkus borte i England, og Riise Invest er konkurs i Vestfold, slik at nå er situasjonen blitt veldig uoversiktlig. Jeg tror vi skal være forsiktige med å ha noen oppfatning av dette nå, sier forsvareren til Baardsen.