Kvinne forvillet seg ut på Motorveien

En kvinne vandret langs Motorveien onsdag morgen. Det er både farlig og ulovlig. Likevel får politiet støtt og stadig sånne meldinger.

Kvinne på Motorveien

Kvinnen vandret først nordover, men på strekket mellom påkjørselen fra Solasplitten og avkjørselen til Hinna, snudde hun.

Foto: Erik Waage / NRK

– Vi har fått flere meldinger fra bilister om en kvinne som gikk langs Motorveien i nordgående retning – like etter påkjørselen fra Solasplitten, men da patruljen kom fram, var hun borte, sier operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt, Kjetil Føyen.

Kvinnen ble observert i 8-tiden. Ifølge vitner NRK har snakket med, kikket den unge kvinnen på et kart mens bilene for forbi noen meter fra henne. Etter litt snudde hun og begynte å gå sørover.

Politiet får stadig meldinger om folk som har forvillet seg ut på Motorveien, men operasjonsleder Føyen kjenner ikke til at det har skjedd ulykker på grunn av dette.

– Som regel dreier det som om folk som ikke kjenner reglene, som misforstår, men etter en stund oppdager de at de har gått feil og kommer seg av veien, sier han.

Den forvirrede kvinnen med kartet minner mistenkelig om en turist.

– Vi får bare meldinger om personer i veien, så det er ukjent for oss om turister gjør dette mer enn andre, sier Føyen.

Det er ulovlig å gå på motorveier i Norge, og slikt skal i utgangspunktet straffes i med bøter

– Jeg kjenner ikke til at vi noen gang har gitt folk bøter på grunn av dette. Vi har ikke fokus på annet enn å hjelpe vedkommende til å komme seg bort fra motorveien, fastslår Føyen.