Forus og Gausel er Norges beste J16–lag

En tidlig utvisning etterfulgt av to kjappe scoringer, gjorde at Forus og Gausel vant NM-finalen for J16.

Forus og Gausel vant J16 NM

► SE HØYDEPUNKTENE: Finalen mellom Forus og Gausel og Lyn ble sendt direkte på NRK2. Her ser du høydepunktene fra kampen.

– Dette er helt fantastisk, sier Svein Haukanes, trener på Forus og Gausel, til NRK.

Jente 16-laget hans fikk straffespark etter bare fem minutter. Lyns keeper ble utvist, og stavangerlagets Melat Eshete satt ballen sikkert i nettet.

I det 9. minuttet scoret Forus og Gausel igjen, da ved Malin Kristiansen.

Lyns Frida Maanum reduserte i det 17. minutt, men flere mål fikk ikke oslolaget, og dermed vant Forus og Gausel 2–1.

– En tinge er å komme til finalen, men en annen ting er å vinne den. Dette betyr enormt mye for klubben, sier Haukanes.

De to forrige årene har både Voll og Klepp vært i J16-finalen, men de har ikke klart å ta gullet hjem til Rogaland slik Forus og Gausel nå gjør.

– Dette er surrealistisk. Jentene var knallgode, sier Haukanes.

Vanligvis trener laget fire til fem ganger i uken, og spiller i eliteserien for J16 i Rogaland.

Tilhengere ser på Forus og Gausel J16 spille NM-finale.