Russen får kritikk for nattestøy: – Det vibrerer i hele huset

Kristian Bjering og familien har vært våkne hver natt i en uke fordi russen fester i området der de bor. Russen selv mener det finnes en løsning på problemet.

Russebussen Vesten

– RUSSEN HOLDER FOLK VÅKNE OM NETTENE: Kristian Bjering mener russens festing bør reguleres bedre.

Foto: Thomas Ystrøm

De bor like ved Kongeparken på Ålgård, og Bjering sier han og familien har vært våkne hver natt i en uke fordi russebusser spiller ekstremt høy musikk i blant annet sentrum i Ålgård.

– Først da klokka nærmet seg 01.30, ble det mer eller mindre stille. Men også resten av natta hørte vi sporadisk veldig høy musikk, sier han.

Blir sure og slitne

Bjering og kona har ringt politiet flere ganger den siste uka for å melde fra om det de oppfatter som et voldsomt bråk fra russen.

De har barn som også våkner i løpet av nettene. Bjering sier dette påvirker alle i familien, spesielt når det pågår over flere døgn.

– I dag begynte dagen min klokka 04.08. Det går ut over alt, egentlig. Vi blir sure og havner bakpå med det vi skal gjøre i løpet av dagen, sier Bjering oppgitt.

– Det vibrerte i hele huset

Jorunn Kverme bor på Bore med mann og fire barn. Hun og mannen har også vært våkne flere netter den siste uka på grunn av høy musikk fra russebusser.

– Det har vært helt ekstremt, med fire eller fem russebusser nede på Borestranda. Det vibrerte i hele huset, sier hun.

Natt til fredag måtte politiet i Rogaland rykke ut på 28 russe-oppdrag. Russen spilte for høy musikk, var involvert i voldsepisoder, oppførte seg skremmende og brøt trafikkreglene.

Ønsker seg en fast «festplass»

– Vi vil jo ikke ødelegge for andre, og vi vil kose oss selv. Det hadde vært greit med en egen plass hvor vi visste at vi kunne være, og hvor vi ikke laget problemer for noen andre, sier Martin Skar Talberg, russ på russebussen Vesten.

Martin Skar Talberg

– VIL IKKE ØDELEGGE FOR ANDRE: Sier Martin Skar Talberg, russ på russebussen Vesten.

Foto: Thomas Ystrøm

En egen «festplass» for russen på buss, mener Håvard Høyland, politispesialist i barne- og ungdomskriminalitet i Sør-Vest politidistrikt, kan være en løsning.

– Men det blir for tidlig å si om vi kan få til en slik ordning enda, sier Høyland.

Håvard Høyland

POSITIV TIL «FESTPLASS»: Håvard Høyland, politispesialist i barne- og ungdomskriminalitet i Sør-Vest politidistrikt.

Foto: Thomas Ystrøm

Vil finne løsninger

Håvard Skår er russepresident ved Gand videregående i Sandnes.

Håvard Skår

– MÅ FINNE PLASSER Å SAMLES PÅ: Sier Håvard Skår, russepresident ved Gand videregående skole.

Foto: Privat

Han forstår godt at folk reagerer når de mister nattesøvnen på grunn av russen.

Han ber russen ta kontakt med politiet i Sør-Vest politidistrikt på Messenger på Facebook, og spørre om alternative møteplasser.

– Da slipper russen å rulle på plasser der folk bor, sier han.