NRK Meny
Normal

Fortsetter granskningen av ulykkesstedet

En 67 år gammel mann fra Sandnes mistet livet i en flystyrt ved Halden i går kveld. Årsaken til ulykken er ukjent og det vil ta tid å granske åstedet og flymaskinen, melder politiet.

Politiets åstedsgranskere etter flystyrt utenfor Halden

Politiets åstedsgranskere på stedet der flyet styrtet tirsdag kveld.

Foto: Freddie Larsen

Klokka 18.17 tirsdag kveld styrtet et småfly nord for Halden, og en mann i 60-årene mistet livet. Nødetatene rykket da raskt ut til stedet.

Tirsdag kveld meldte politiet at arbeidet på åstedet pågikk for fullt av Havarikommisjonen for lufttransport og Øst politidistrikt.

– Det arbeides med å skaffe en best mulig oversikt over åstedet og forberede det videre arbeid fra i morgen tidlig, sa politioverbetjent Terje Marstad i Øst politidistrikt.

Arbeidet tok en pause omtrent ved midnatt og ulykkesstedet blir bevoktet av politiet inntil åstedsarbeidet skal gjenopptas klokka 08.30 onsdag morgen.

– Granskingen vil ta tid

– Årsak til ulykken vil det ikke være mulig å mene noe om med det første. Det vil ta tid å granske åstedet og flymaskinen, sier Marstad.

Flyet er, ifølge politiet, et enmotors småfly av fabrikant Cherokee. Det tok av fra Sola flyplass klokka 16.56 tirsdag 17. mai. Flyet skulle etter planen lande på en privat småflyplass i Torsnes i Fredrikstad kommune.

Den avdøde piloten er 67 år gamle Ola Seim, bosatt i Sandnes.