Launes bro åpner tidligst natt til onsdag

Det arbeides for fullt med å reparere Launes bro i Egersund, men jobben har vært mer krevende enn antatt. Jernbanestrekningen mellom Egersund og Hellvik holdes stengt mandag og tirsdag.

Launes bro

Ekstremværet Synne ødela fundamentene til Launes bro i Eigersund. Mest sannsynlig åpnes broen natt til onsdag denne uka.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

– Vi både tror og håper at broen kan åpnes natt til onsdag. Vi forventer at det er ordinær trafikk på Jærbanen onsdag morgen, sier Henning Lode i Jernbaneverket.

Henning Lode

Henning Lode i Jernbaneverket.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Strekningen på Jærbanen mellom Egersund og Hellvik holdes stengt mandag og tirsdag for at arbeidet med brua skal ferdigstilles. Passasjerer som vanligvis reiser på denne strekningen må belage seg på buss for tog.

– Vi fikk bekreftet fra NSB i dag at det blir busstransport til Hellvik. Strekningen Ogna-Hellvik er nå åpna for trafikk, sier Lode.

Dette betyr at det blir en kortere busstur for passasjerene.

Reparasjon av Launes bru i Eigersund
Foto: Jernbaneverket

– Vi anslår at denne turen blir 10 minutter raskere, sier Lode.

Det var først antatt at broen skulle åpne mandag morgen, men nå er åpningen ytterligere utsatt.

Jobben med å reparere Launes bru etter ekstremværet Synne ble langt mer krevende enn først antatt. Broelementer raste mer ut i løpet av uka, og høy vannføring gjorde arbeidet vanskelig.

– Arbeiderne har på tross av arbeidsforholdene gjort en kjempeinnsats. Det har vært en skikkelig utfordrende jobb, sier Lode.