NRK Meny
Normal

Ingen helikoptre letter nord for Sola

Lyn og torden hindrer helikoptertrafikken fra Flesland til Nordsjøen. I Brønnøysund er bølgene for høye til at det er trygt å fly. Også avgangene fra Florø og Kristiansund er kansellert. Utenfor Sola har tordenværet lettet, men nesten alle avgangene onsdag kveld er kansellert

S-92 fra CHC Helikopterservice

Helikoptrene tar ikke av fra Sola eller Bergen grunnet lyn og torden i Nordsjøen.

Foto: Wikipedia /

– I Bergen har vi kansellert alle flightene for resten av dagen. I Brønnøysund har vi utfordringer med bølgehøyde som er utover de grensene vi kan fly over, sier Arne Martin Gilberg, daglig leder ved Bristow Norway.

Også trafikken fra Florø og Kristiansund er kansellert. I Hammerfest er det ikke satt opp flere helikoptre i dag.

Se oppdatert informasjon for Sola, Flesland, Brønnøysund, Florø, Kristiansund og Hammerfest.

Statoil melder: Dagens turer er kansellert på grunn av lyn og torden. Reisende bes ta kontakt med sin arbeidsinstallasjon for utreiseinformasjon etter 18:00

Fløy fra Sola klokka 13

Dagen startet med at også helikoptrene fra Sola var innstilt eller kansellert på grunn av lynaktiviteten offshore. Men klokka 13.15 lettet det første helikoptret, og nå er flere ventet å kunne lette utover ettermiddagen. Avgangene er opptil åtte timer forsinket.

Kan bli truffet av lyn

Helikoptertrafikken til oljeinstallasjonene i Nordsjøen er for andre dag på rad stansa på grunn av lyn og torden.

– I Bergen er det klart varsel om at det ikke blir noe bedring i dag, så derfor har vi kansellert alt, sier Gilberg.

Det er for stor fare for at helikoptrene kan bli truffet av lyn til at det er ansvarlig å la dem fly.

– Den statiske ladningen i luften gjør at det er fare for utladning. Helikopteret kan være faktoren som gjør at det utlades, og derfor ønsker vi ikke å sende helikoptrene ut. Det er fare for at de blir truffet av lyn og blir skadet. Det vil vi ikke utsette passasjerene for, sier han.