Fortsatt Norges beste keeper

Sportsdirektør i Viking, Egil Østenstad, er ikke i tvil om de gjorde et riktig valg da klubben kjøpte Thomas Myhre tidligere i år. Keepertabbene i går har ikke fått Østenstad til å endre mening.

Thomas Myhre
Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

- Thomas er en like god keeper som før. Det var også derfor Åge Hareide startet med han i landskampen i går. Landslaget har hatt samling i to uker, og Hareide hadde full anledning til å sette han på benken hvis han ikke hadde vært god nok, sier Østenstad.

Myhre-tabber

Thomas Myhre har bare trent i tre uker etter at å ha vært skadet i lengre tid. Lørdag sto han i mål i EM-kvalifiseringskampen mot Bosnia. Bosnia tok ledelsen 0-1 etter en tabbe av Myhre. Norge tapte kampen 1-2. I går ledet Norge kampen mot Tyrkia 2-0, men to keepertabber av Myhre gjorde at resultatet ble 2-2.

Blir usikker

Sportsdirektør Egil Østenstad
Foto: Åse Karin Hansen / NRK

- Det som skjer er at Myhre blir litt usikker når han gjør en feil. Da kommer tankene om at du er ikke der du skal være. Du har ikke spilt kamp på lenge, og da blir de tingene som er enkle ofte vanskelige. Du er så veldig konsentrert om det du skal gjøre, at tingene ikke går av seg selv, forklarer Østenstad.

Østenstad hadde ikke snakket med Myhre torsdag formiddag. Men Vikingledelsen vil hjelpe Myhre til å komme over kampen, og få tro på seg selv igjen. Men den viktigste jobben må Myhre gjøre selv.

- Det sitter i hodet. Men Myhre er mentalt sterk, så den jobben klarer han nok. Han må bare komme i trening, spille fotball, så går det over veldig fort.

Konkurranse

Men kampen i går kan gjøre det lettere for de andre keeperne i Viking å slippe til. Myhre er førstevalget, men Iven Austbø, Mattias Asper og Anders Kristiansen har nå kanskje større sjanse for å få spille kamp.

- Ingen keeper er utilnærmelige eller ufeilbarlige. Det kommer til å være konkurranse mellom keeperne i Viking.

Flere nyheter fra Rogaland