NRK Meny
Normal

Fortsatt kaos i Egersund sentrum

Etter ni måneder med graving i det som skal bli miljøgate på riksvei 44 gjennom Egersund sentrum, gis det ingen lovnad om når veien skal stå ferdig.

Rv44 gjennom Egersund sentrum
Foto: Øystein Ellingsen, Egersund / NRK

 - I utgangspunktet skulle vi vært ferdige 1. juni. Men en hard vinter med 5-6 ukers driftsstans og en del tilleggsarbeid med dårlig grunn og vanskelige rør gjør at vi ikke kan gi noen dato for åpningen av miljøgaten, sier bas ved anlegget, Leif Sigve Myklebust.

Køene av trafikanter er konstant på dagtid, siden dette er hovedveien for tungtransport mellom Jæren og Flekkefjord. Sjåførene som daglig kjører gjennom området begynner å bli leie og frustrerte.

-  Det blir mye rot, vanskelig å komme seg fram og mye køståing, sier  Jostein Ege.

Skolebarn i veien

Fra i morgen skal 200 skolebarn krysse veien med provisorisk skilting satt opp av Mesta. Politioverbetjent John Mong er bekymret for skoletrafikken. Han oppfordrer bilistene til å ta det ekstra rolig nå ved skolestart.

- Ingen fotgjengerfelt er oppmalt. Jeg er skeptisk. Jeg vil ta en samtale med de ansvarlige i Mesta for å vurdere å pålegge at de står visse plasser og loser ungene over veien, sier Mong.

Vegarbeid på rv44 i Egersund
Foto: Øystein Ellingsen, Egersund / NRK

- Lite fremtidsrettet

Han mener rv44 burde vært lagt utenom sentrum av Egersund.

-  Veien går fortsatt midt gjennom Egersund. Det er lite fremtidsrettet. Selv om vi har fått en miljøgate så vil all trafikk fortsatt gå på samme plassen. Vi vet at den kommer til å øke. Etter mitt syn burde trafikken vært lagt utenom Egersund sentrum, sier Mong.