En lang rekke navn gikk igjen flere ganger på medlemslistene

En gjennomgang av medlemsregisteret til Haugesund SOS Rasisme viser at flere navn er registrert to eller tre ganger.

Kjell Gunnar Larsen og Erik Lea

Hovedtiltalte Kjell Gunnar Larsen og advokat Erik Lea under SOS-rasisme saken i Haugaland tingrett.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

– Det peker ikke tilbake på meg. Jeg vervet ikke folk og det var ikke jeg som førte vervelistene over i medlemsregisteret.

Slik svarte tidligere hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen da med-aktor Erik Engløkk spurte om hvem som hadde ansvaret for at samme navn var registert flere ganger i SOS-rasisme sitt medlemsregister.

Les også: – Kjetil Rekdal burde ikke stått i medlemsregisteret

– Men hadde dere ingen kvalitetssikring på dette? ville aktor vite.

– Vi hadde ingen dokument for kvalitetsikring, men stolte på folk og følte vi hadde bra kontroll på dette. Vi ble regelmessig kontrollert av LNU og vi forholdt oss aktivt til de tilbakemeldingene vi fikk derfra, sa Larsen.

Kjell Gunnar Larsen

Kjell Gunnar Larsen var hovedkasserer i SOS-rasisme. Bildet er tatt da politiet ransaket foreningens medlemslokaler

Foto: Jan KÂre Ness, Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Samme navn tre ganger

Hovedtiltalte Kjell Gunnar Larsen mente at årsaken til at samme navn var ført opp flere ganger var at de hadde vervet seg eller blitt vervet som familiemedlemmer flere ganger.

Rettssaken mot de åtte tiltalte i SOS Rasisme-saken fortsatte i Haugaland tingrett mandag.

Les også: – Noen gikk amok med pc-ene da de skreiv tiltalen

Les også: Aktor: – Vi kan ikke kalle inn 140.000 vitner

Aktor gikk gjennom medlemslistene til SOS Rasisme Haugesund. I snitt var det to feil på hver side, og det var de samme feilene som gikk igjen. Fornavn var registrert som etter etternavn og omvendt.

Enkelte medlemmer ble registrert uten fornavn og i tillegg ble en rekke personer registrert flere ganger. For eksempel ble en familie registrert både som "Knursen" og "Knutsen".

Familiemedlemmer

Ved andre tilfeller ble en person registrert som hovedmedlem og resten av familien som familiemedlemmer, og deretter ble en av familiemedlemmene registrert som hovedmedlem og resten av familien registrert en gang til.

På denne måten ble enkeltpersoner registrert tre ganger og ble i realiteten telt som tre medlemmer.

Sammen med sju andre tidligere ansatte, som også var hatt ulike verv, er Larsen tiltalt for medlemsjuks og bedrageri av til sammen 16,8 millioner kroner.

Alle åtte nekter straffskyld. Én av de åtte, en 37 år gammel mann, erkjenner delvis straffskyld for ett av punktene i tiltalebeslutninga. Punktet handler om kursstøtte på nær 1,5 millioner kroner.