Storstua på Ålgård kan føre til unikt samarbeid

Både lekemester Lund i Kongeparken og Gjesdal-ordføreren ser på muligheten for et samarbeid om amfiet i Gjesdal. Et samarbeid om et konserthus mellom en privat aktør og en kommune kan være banebrytende her til lands.

Kongeparken Amfi
Foto: Cecilie Berntsen Jåsund / NRK

– Vi må se på muligheten for om amfiet kan være kulturhus i kommunen. Her må vi tenke kreativt, sier daglig leder i Kongeparken, Håkon Lund.

Tirsdag morgen ble det kjent at Kongeparken har kjøpt amfiet som ligger kloss i parken, og gir konsertlokalet det nye navnet Gjesdal konserthus.

Håkon Lund i nye Gjesdal konserthus

Nå er Kongeparken Amfi i Håkon Lund sine hender.

Foto: Cecilie Berntsen Jåsund / NRK

– Må vurdere hva vi kan få utav dette

Gjesdal kommune har per i dag verken kulturhus eller konkrete planer om å bygge et.

Frode Fjeldsbø

Gjesdal-ordfører Frode Fjeldsbø (Ap).

Foto: Erik Waage / NRK

Da rådmannen tidligere i uka la fram sitt forslag til budsjett, ble flere store prosjekter skjøvet fram i tid. Ordføreren ønsker lekemesterens ideer velkommen.

– Vi må tenke oss om og være kreative. Det må vurderes hva vi kan få utav dette, sier Gjesdal-ordfører Frode Fjeldsbø (Ap).

Kongeparkens mål er å subsidiere og støtte kulturlivet i Gjesdal og regionen. Kulturskolebygg er et fremtidig ønske, ifølge ordføreren.

Nå får kulturskolen bruke Kongeparkens nye storstue gratis flere dager hvert år.

– Amfiet kan være en av flere alternative scener som kan spare kommunen for den virkelig tunge investeringen. Det er imidlertid for tidlig å svare mer konkret på dette nå. Vi må snakke sammen med Kongeparken.