NRK Meny
Normal

Første økt for ordknapp Ross

Millwall-backen Maurice Ross hadde sin første økt med Viking noen få timer etter at han kom til La Manga. Etterpå ville han ikke si et ord.

Maurice Ross etter sin første Viking-trening.
Foto: Lars Navestad / NRK

26-åringen med flere landskamper for Skottland og fortid i storklubben Glasgow Rangers kan være forsterkningen Viking trenger på høyre back.

Etter først å ha sagt nei til prøvespill, ombestemte skotten seg i går – og i dag ankom han La Manga, akkurat i tide til Vikings ettermiddagsøkt.

Maurice Ross var svært aktiv under hele den to timer lange økten og kommuniserte med de andre spillerne som om han hadde vært i klubben lenge.

Redd for å skade klubben

Men da de mange pressefolkene ville ha en kommentar etterpå, var skotten langt mer ordknap. Etter å ha konferert med trener Uwe Rösler, ba han høflig om å få slippe å gi noen intervjuer.

Uwe Røsler, Maurice Ross og Gunnar Halle
Foto: Lars Navestad / NRK

Begrunnelsen var at han ikke ønsket å si noe som kan skade kontraktsituasjonen hans i kriserammede Millwall.

Men Uwe Rösler likte i alle fall det første-inntrykket han fikk av Maurice Ross.

- Som dere kunne høre, er han skotsk. Han var veldig aktiv og snakket mye. Vi liker folk som ikke står med lua i hånda og stirrer ned i bakken når de er på prøvespill, sa Rösler.

Maurice Ross trente med Viking onsdag.
Foto: Lars Navestad / NRK

 

God cv

Tyskeren understreket at det er begrenset hvor mye man kan lese ut av en enkelt treningsøkt. Da er det enklere å lese cv’en til Maurice Ross.

- Han har spilt for Glasgow Rangers. Det forteller en del. Det er ikke mange i Norge som har spilt for en så god klubb, påpekte Rösler.

Denne cv’en har også gjort sportsdirektør i Viking, Egil Østenstad, nysgjerrig.

- Han er en spiller som i alle fall har vært god. Og han er i en alder som gjør at han kan bli så god igjen, sier Østenstad.

Fra start mot FFK

Maurice Ross rekker to treningsøkter til med Viking før han kastes inn på høyrebacken fra start i treningskampen mot Fredrikstad på fredag.

Innsatsen i den kampen vil langt på vei avgjøre om Viking vil innlede forhandlinger med Millwall og Maurice Ross.