Forsinket bagasje

Den siste uken har det vært hektiske tilstander på Sola flyplass. Mange passasjer har reist hjem fra flyplassen uten bagasje.

Flere flyplasser har hatt problemer med transportbåndene. Det har gjort at bagasje ikke har kommet fram til Sola samtidig med passasjerene. Men i dag  har mange drosjer vært i sving med å kjøre bagasjen hjem til folk. 

- Jeg kom tirsdag, men bagasjen kom ikke. Bagasjen kom i går, sier Edit Storesund Santis som kom med fly fra New York via Amsterdam til Sola.

På vei ut fra «Ankomst utland» på Sola
Foto: Ruth Siri Espedal / NRK

Flere hundre uten bagasje

Elin Sande Kristoffersen, vaktsjef hos SAS Ground Service på Sola sier mange passasjerer ikke har fått bagasjen sin.

- Flere hundre har ikke fått kofferten sin som de skulle i løpet av de siste dagene. I dag er det for ingenting å regne i forhold til det sånn som vi hadde det i starten av uken. Da hadde vi båndstans i København. Det førte til at mange passasjerer var svært misfornøyde fordi de fikk bagasjen forsinket.
Tilsvarende skjedde fra  Gardermoen, der var det også båndstans, sier Elin Sande Kristoffersen.

Bagasjen ut med taxi

En av dem som har hatt jobben med å få bagasjen ut til SAS sine passasjerer er drosjesjåfør Siri Midtun.

- Stort sett er de fornøyde når de får bagasjen. Det er det som er det viktigste, å få bagasjen, sier Siri Midtun.

Norwegian

Forhåpentligvis går resten av sommeren lettere for flyselskapene, men i neste uke kan det bli problemer for Norwegians passasjerer fra Gardermoen på grunn av lite bakkemannskap. Informasjonssjef i Norwegian, Anne Grete Ellingsen, sier de ikke kan se bort i fra at Sola kan bli rammet.

- Det kan bli forsinkelser, men det blir å forskottere et problem som kanskje ikke oppstår. Vi får avvente og se, men det kan hende det blir forsinkelser hvis noe skulle komme i veien, sier Ellingsen.