NRK Meny
Normal

Formannskapet utsetter sandvolleysaken

Flertallet i Stavanger formannskap vil vurdere risikoen ved at kommunen går inn som eier i selskapet som skal drifte sandvolleyturneringen. AP, SV og Frp avviser forslaget uten ny vudering.

Sandvolley-VM

Arbeiderpartiet vil ikke at kommunen skal påta seg økonomisk risiko ved å være med å etablere et selskap som skal drifte sandvolleyturneringen

Foto: Gunnar Morsund / NRK

– Vi er negative til å gå inn i et selskap som skal ha som formål å drifte hele sandvolleyballturneringen.

Det sier Arbeiderpartiets gruppeleder i bystyret Cecilie Bjelland til NRK. Hun understreker at Ap er positive til selve turneringen.

– Det er og grunnen til at vi sammen med alle andre partier har gått inn for en støtte på 2,5 millioner i året, sier hun.

Les også: Ordføreren håper på sandvolley til neste år

Les også: Det kan bli sandvolley igjen neste sommer

Bjelland mener kommunen løper stor risiko ved å gå inn i et selskap med ansvar for turneringen. Det er meningen å etablere World Tour Stavanger AS (WTS) med Norges Volleyballforbund (NVBF) og Stavanger kommune som medeiere.

Cecilie Bjelland

Arbeiderpartiets gruppeleder i bystyret Cecilie Bjelland mener det ikke er en kommunal oppgave å delta i et selskap som skal drifte sandvolleyturneringen i Stavanger.

Foto: Arbeiderpartiet

Selskapet vil ha ansvaret for å arrangere FIVB Beach Volleyball World Tour Grand Slam i Stavanger

Vil ha utredning av risikoen

Formannskapet i Stavanger utsatte torsdag kveld behandlingen av saken. Flertallspartiene begrunnet utsettelsen med at de ønsker en nærmere utredning av risikoen ved at kommunen går inn på eiersiden i World Tour Stavanger AS.

Mindretallet, Ap, SV og Frp stemte mot utsettelse.

Bjarne Kvadsheim og SP stemte med flertallet. Han sier at det har kommet fram en del opplysninger som bør klareres ut.

– Jeg vil berømme mindretallspartiene for at de var veldig klare på at det lå økonomiske forpliktelser hvis dette går galt. Vi må bare sikre oss at det ikke ligger slike millionforpliktelser. Det ønsker vi å ha fjorten dager til å få klarert ut før vi gjør endelig vedtak, sier Kvadsheim til NRK.

– Tungt om kommunen skal etablere selskap hver gang byen har en festival

– Det har ingen oppsider. Det er ingenting å tjene på det, men det er en ganske stor nedside med at vi kan gå med underskudd. Vi ser ikke hvorfor vi skal gå inn i et slikt arrangement som bare har ett formål, å hjelpe og avlaste risikoen fra Bjørn Maaseide og de selskapene som i dag drifter sandvolleyballen, mener Bjelland.

Les også: Slutt for sandvolleyen i Stavanger

Hun mener det blir ganske tungt dersom Stavanger kommune skal gå inn og etablere selskap hver gang byen har en festival eller et annet arrangement.

Bjørn Maaseide

Bjørn Maaseides sitt selskap World Event har bedt Stavanger kommune om å ta eierskap for avviklingen av sandvolleyturneringen i byen.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

– Da kan jo for eksempel Glamaten spørre; hvorfor er ikke Stavanger kommune tungt inne i Gladmaten og tar en økonomisk risiko der og? Det samme kan andre idrettsarrangementer og andre kulturarrangementer gjøre. Det blir en helt annen oppgave en det kommunen skal gjøre, mener Aps gruppeleder.

Hun mener det vil være svært underlig dersom sandvolleyturneringen står og faller med opprettelsen av det kommunale selskapet.

– Da kan en jo stille spørsmål ved hvor levedyktig turneringen i seg selv er, sier Bjelland.