NRK Meny
Normal

Nå skal politiet lete etter Tore (21) i et tjern

Nederlandsk marine utelukker etter tirsdagens søk at den savnede 21 år gamle Tore Grødem fra Bryne er i kanalen. Nå skal politiet gjennomsøke et nærliggende tjern.

Søk etter Tore Grødem i Amsterdam

I dag eller en av de kommede dagene starter politiet søk i et tjern nær hotellet Tore Grødem bodde på.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Militæret har i natt hjulpet politiet med et omfattende søk, men uten funn.

Det er i kanalen Singelgracht det tirsdag kveld ble søkt grundig. Her ligger det mange båter tett i tett og det er søkt grundig under dem.

– Søket var resultatløst, men vi utelukker ikke at han kan ha falt i kanalen. Det eneste vi vet er at vi ikke har klart å finne ham her, sier talsperson for politiet i Amsterdam, Ingrid Lemeer.

En båt med sonar ble satt inn i søket etter nordmannen, og også det nederlandske forsvaret deltok i søket. Det var søkt i det samme området før, men da kun med politiets utstyr.

Kanalen ligger like ved hotellet Amsterdam Marriott Hotel, der 21-åringen bodde.

Politi og militæret søkjer etter Tore Grødem i Amsterdam.

Skal søkes i et tjern

Denne uka skal politiet i Amsterdam gjøre nye søk i flere områder i byen i håp om å finne 21-åringen.

Det skal nå søkes i et tjern i Vondelpark, like i nærheten av hotellet. Her er det i hovedsak hunder som skal brukes i letearbeidet.

– Det skal skje denne uka. Altså i dag, torsdag eller fredag. Mer presist enn dette kan vi ikke gå ut med på nåværende tidspunkt, sier Lemeer.

Dersom politiets hunder markerer i denne parken blir militæret på ny koblet inn i letearbeidet igjen.

Full tillit til politiet

Stein Grødem

Stein Grødem har fortsatt et håp om å finne sønnen i live.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Tore Grødems foreldre er på plass i Amsterdam, og har fortsatt håp om at sønnen kan være i live. De har full tillit til det nederlandske politiets arbeid.

– Ja, vi har full tillit til dem. De har sagt at uansett så skal saken løses. En eller annen gang skal vi få svar på hva som har skjedd, sier far Stein Grødem

– Så lenge han ikke er funnet, er det håp, legger han til.

Skal avhøre naboer

Politiet undersøker også forsvinningen ut i fra ordinære etterforskningsskritt.Beboere nær parken skal avhøres nå i tiden framover.

Ingrid Lemeer

Ingrid Lemeer er talsperson for politiet i Amsterdam.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Vi jobber fremdeles med å sjekke ut 25 konkrete tips som vi har fått i saken. Vi er heller ikke ferdige med å gå over alle overvåkningskameraene i området, forteller Lemeer.

– Hvor lenge vil dere opprettholde etterforskningen?

– Så lenge vi har konkrete spor å sjekke ut. Det er elleve etterforskere som jobber med denne saken, men alle 6000 politibetjentene i Amsterdam har fått et bilde av Tore og ser etter ham, sier Lemeer.

I fjor ble 16 turister meldt savnet i Amsterdam.

Tore Grødem har vært savna siden natt til 19. desember, da han forsvant etter en tur på byen. Den siste sikre observasjonen av mannen er fra et overvåkingskamera på hotellet han bodde klokka 5 om morgenen.