NRK Meny
Normal

FAU-leder: – De kan ikke kutte i skole

Forslaget fra rådmannen i Stavanger om å kutte kraftig i skolebudsjettene i kommunen, blir møtt med sterke reaksjoner fra foreldrene.

 Britt-Hege Nicolaysen

FAU-leder Britt-Hege Nicolaysen har henvendt seg direkte til politikerne for å få dem til å snu før kuttene vedtas.

Foto: Eirin Margrethe Fidje / NRK

Arbeiderpartiet vil løse pengeknipen ved å ta fra næringslivet på Forus, mens flertallspartiene enn så lenge holder kortene tett til brystet før bystyret til mandag skal ta opp formannskapets forslag.

Nå mener foreldrene at politikerne har altfor god kunnskap om de negative konsekvensene av kutt i skolen, til at drastiske kutt kan vedtas.

– De kan ikke kutte i skole

– At noen vil satse på skolen er kjempepositivt!

Han tar Arbeiderpartiets forslag om å ta fra de rike, og gi til de fattige, vel imot. Ole Eeg er leder av driftsstyret ved Revheim skole, og frykter for skolebarnas fremtid dersom Stavanger-politikerne velger å gjennomføre drastiske kutt i skolen.

Les også: Varsler skolekutt over hele landet

Les også: Varsler skolekutt over hele landet

– Det er jo en stor fordel for næringslivet å ha en god skole, for de ønsker jo gode rekrutter når de er ferdig utdannet, sier Eeg.

Eeg får støtte fra Britt-Hege Nicolaysen, en av flere FAU-ledere som har henvendt seg direkte til politikerne for å få dem til å snu før kuttene vedtas.

– Det forslaget kan jeg ikke forholde meg til fordi jeg er nødt til å tenke på at dette går ut over skole og ungene. De kan ikke kutte i skole, sier Nicolaysen.

Foreldre tar kontakt

Mailer fra foreldre og FAU-styrer, har ramlet inn hos Stavanger-politikerne etter at det ble kjent at nye kutt i skolen kan koste flere lærerstillinger, gå ut over spesialundervisning, og ramme både sterke og svake elever. Noen av mailene har havnet hos Arbeiderpartiets Dag Mossige, som i går kveld inviterte foreldrene til dialog.

Dag Mossige

Dag Mossige i Stavanger Arbeiderparti inviterte torsdag kveld til dialogmøte med foreldre til barn i Stavanger-skolene.

Foto: Eirin Margrethe Fidje / NRK

– Vi har tidligere hørt fra bekymra parter, men nå er det på et helt annet nivå. Det er spesielt foreldrene som tar kontakt, ikke bare lenger for eksempel fagforeningene. Foreldrene sender oss detaljerte lister over hva kuttene innebærer. Og det er ganske brutalt å lese hva disse kuttene utgjør på hver skole, sier han.

Husk at det er valgår

Britt-Hege Nicolaysen og Ole Eeg håper nå at Sagen Helgø og de andre flertallspolitikerne hører på foreldrenes innspill når forslaget tas opp i bystyret mandag.

– Jeg forventer at når de har fått mail med helt konkrete konsekvenser på hver skole, så har de kunnskapen til å stoppe disse kuttene. sier Nicolaysen.

Les også: Vil bruke 50 millioner mer på Stavanger-skolen

– Nå må flertallspartiene huske at det er valgår, og noen av dem ønsker kanskje å bli gjenvalgt. Da kan de ikke kutte ned på skolene. Det er en veldig stor velgermasse som blir berørt, sier Eeg.

Og en hemmelighetsfull ordfører Sagen Helgø kommer med følgende lovnad til foreldrene:

– Vi skal komme tilbake til vårt forslag i god tid før mandag, sier hun.