Normal

200 demonstrerte mot skolesammenslåing

Barn og foreldre i Verdalen viste i kveld sin misnøye til politikerne i Klepp kommune.

Demonstrasjon mot skolesammenslåing

– Jeg kan ikke skjønne hvordan politikerne tenker i denne saken. Jeg tror rett og slett ikke de har tenkt, sier Jan Benestad som er far til Sara Marie (4) som skulle begynt på Bore skule neste høst.

Foto: Magnar Larsen

– Jeg trodde at vi bodde et sted hvor skolen var like i nærheten, men nå ser det ut til at datteren min må busses av gårde til en annen skole ligger lenger unna, sier Jan Benestad som er far til Sara Marie (4) som skulle begynt på Bore skule neste høst.

Han kan ikke forstå hvorfor kommunen foreslår å sende alle elever i 1. og 2. klasse på Bore skule ned til Vasshus. Samtidig skal alle elever på Vasshus som går på 3. til 7. trinn sendes til Bore.

– Jeg kan ikke skjønne hvordan politikerne tenker i denne saken. Jeg tror rett og slett ikke de har tenkt, sier Benestad.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Demonstrasjon mot skolesammenslåing

Fram mot 2017 må Klepp kommune spare 15,6 millioner kroner. Det vil de blant annet gjøre ved å slå sammen Bore og Vasshus skule.

Foto: Magnar Larsen

Sammen med 200 andre foreldre og barn i Verdalen viste han i kveld misnøye og mistillit til administrasjon og politikere i Klepp kommune.

– Jeg synes det var et godt oppmøte. Nå håper jeg politikerne våkner, sier Benestad.

Fram mot 2017 må Klepp kommune spare 15,6 millioner kroner. Kommunen skriver i sakspapirene at en slik innsparing er helt nødvendig, for å dekke kostnadene som vil komme på grunn av økning i barne- og elevtall i fremtiden.