Forbereder Folken på Kaizersrekord

Mandag kveld spiller Kaizers den første av fem utsolgte konserter på Folken. – Hver konsert blir spesiell, lover Janove Ottesen.

Kaizers på Folken

Terje Winterstø Røthing tok hendene fatt.

Foto: Eirin Larsen / NRK

Da de nyinnkjøpte montrene forsvant tok gitarist Terje Winterstø Røthing på seg jobben med å lage nye display til T-skjorter og annet merchandise.

– Det er godt å ha en karriere å falle tilbake på, ler han.

Fulle hus

I kveld spiller Kaizers Orchestra sin første av fem utsolgte konserter på Folken i Stavanger. Det meste av dagen har gått med til lydsjekk, men Winterstø Røthing måtte også finne frem lim og treplate før konserten går i gang klokken 21.00.

– Jeg skal lime sammen sponplaten og treplaten, legge stoff rundt, og sette stålramme rundt. Den blir nok ikke ferdig til kveldens konsert, men muligens torsdag, sier Winterstø Røthing.

Hver konsert spesiell

– Det er alltid spesielt å spille på Folken. Fra vi var små har det alltid vært den store scenen i Stavanger, og nå har vi fem fulle hus, sier Janove Ottesen.

Han gleder seg til de fem neste dagene med konserter.

– Hver konsert blir spesiell. Vi tar utgangspunkt i Violeta Violeta volume 1 og 2, men den andre halvdelen av hver konsert blir helt forskjellig fra dag til dag, lover Ottesen.