For en fest!

Viking er klar for eliteseriespill neste sesong etter at laget knuste Brann 5-0!

Viking-Brann 5-0

I tillegg gikk de fleste resultatene i de andre kampene Vikings vei.

Fire mål av Peter Ijeh og et selvmål av Brann medførte at Viking gikk forbi både HamKam og Odd Grenland på tabellen.

Lenge så det ut som om Viking ville ende på kvalifiseringsplassen og møte Bryne i kampen om den siste eliteserieplassen neste år.

Selvmål

Da var Hamkam allerede passert.

Men et selvmål mot slutten av kampen mellom Start og Odd, førte til at Viking rykket forbi Odd på bedre målforskjell.

Hamkam tapte hjemme mot Stabækog dermed spiller Viking i eliteserien også neste år.

Våknet

Men det begynte trådt. Få av de andre resultane gikk Vikings vei, men så våknet Peter Ijeh, deretter publikum og plutselig gikk alt på skinner.

Først scoret Peter Ijeh etter en drøy halvtime, et kvarter senere la samme mann på til 2-0, men da Viking gikk til pause lå laget fortsatt an til kvalifisering.

Peter

Knapt to minutter var gått av 2. omgang før Brann laget selvmål og deretter scoret de andre lagene som Viking måtte ha hjelp av jevnt og trutt.

Men Peter Ijeh var ikke ferdig. Først la han på til 4-0 og deretter 5-0. Hamkam var allerede trygt passert og plutselig brøt hele Viking stadion ut hemningsløs jubel:  Start hadde scoret ved hjelp av selvmål tre minutter før kampslutt og også Odd lå plutselig bak Viking på dårligere målforskjell!

Billedgalleri

Vi kommer tilbake både med billedgalleri og kommentarer fra kampen og festkvelden på Viking stadion.