NRK Meny
Normal

Folkets klimamarsj samla 150 i Stavanger

Besteforeldrenes klimaaksjon var representert blant de cirka 150 som møtte opp på Folkets klimaaksjon på domkirkeplassen i Stavanger i dag.

Bestforldrenes klima-aksjon markerer støtte til Paris-møtet

Besteforeldrenes klimaaksjon markerer støtte til Paris-møtet i Stavanger, lørdag ettermiddag.

Foto: Anders Fehn / MRK

I mange byer i hele verden stilte folk opp til klimamarsj i dag. Tanken er å legge et ekstra press på landene som snart skal samles til klimatoppmøte i Paris.

Les også: Klimafikserne

Per Egil Schøyen, fra Besteforeldrenes klimaaksjon, var en av dem som hadde møtt opp på domkirkeplassen i Stavanger sentrum, lørdag ettermiddag.

– Jeg er her fordi jeg som besteforelder synes det er veldig viktig å ta vare på jorden for mine barnebarn. Det er noe av det viktigste vi kan gjøre, sier Schøyen.

Kommer fra Canada

Besteforeldrenes klimaaksjon startet i Canada, forteller Schøyen. Han mener den er svært aktuell i Norge fordi vi utvinner mye olje, som i neste omgang skaper store CO2-utslipp til atmosfæren og som til slutt fører til høyere temperatur på jorden.

Klimamøtet i Paris ble markert i Stavanger

Til sammen møtte cirka 150 mennesker opp til appell og klimamarsj i Stavanger sentrum.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Nå er det viktig at politikerne i Paris, blir enige om tiltak som skal gjennomføres for å stoppe oppvarmingen av kloden vår, sier Schøyen.

Les også: Hva vet du egentlig om klimaendringene?

– At de faktisk kommer fram til enighet om konkrete tiltak, som kan reduserer klimagassutslippene, og at det ikke bare blir en ny runde med prat.