NRK Meny
Normal

Folkekjær delfin fulgte etter tråler i flere dager

Fiskere trålte etter reker utenfor Egersund, da de plutselig fikk følge av en delfin. Den fulgte etter fiskebåten på ferden videre. – Jeg har vært på sjøen i 22 år og har aldri sett maken, forteller skipperen.

Delfin i Kopervik

ATTRAKSJON: Delfinen Bob har de siste dagene vært ved Kopervik.

Foto: Kjell Bua

– Det var veldig spesielt. Vi ble fascinerte og gikk ut på dekk og fulgte med den. Vi tenkte at den sikkert kom til å forsvinne i løpet av kort tid. Der tok vi grundig feil, sier skipper Kjetil Hansen.

Reketråleren Toya fra Kopervik fikk følge av delfinen helt til kvelds, og ble også med tilbake inn mot land.

Fredag morgen leverte tråleren fangsten i Egersund. Imens sirklet den tålmodige delfinen rundt inne i havna, og fulgte også med da fiskerne igjen skulle ut etter noen timer.

Delfin i havet

FOLKEKJÆR: I fire dager hang delfinen på slep med fisketråleren Toya fra Kopervik, og ble med fra Egersund, via rennesøy og til Kopervik.

Foto: Kjell Bua

– Delfinen fulgte oss på turen i fire dager, sier Hansen.

Lek og show til folket

Delfinen som har fått kallenavnet Bob, holdt seg i nærheten av tråleren hele helga, og var fortsatt ikke lei.

– Den fulgte «pinadø» etter oss helt til Rennesøy og var med oss når vi leverte fangsten der. Deretter fulgte den med oss til Kopervik, forteller skipperen.

På Karmøy ble den ivrige delfinen nærmest en attraksjon. Folk strømmet til for å få et glimt av ham. Delfinen svømte rundt i havna og lekte seg.

– Han holdt nærmest et lite show for de frammøtte, sier Hansen og ler.

– Den er litt leken. Jeg lurer på om det kanskje er en liten unge som har mistet flokken sin, og at det er derfor den fulgte oss, sier Hansen.

Laster kart, vennligst vent...

DENNE RUTA: Delfinen Bob har fulgt med fiskerne fra Egersund, via Rennesøy og helt nord til Kopervik.

Knipset delfinens besøk

Fotograf Kjell Bua på Karmøy har hatt travle dager etter at delfinen kom til Kopervik. Med kamera har han fulgt delfinens plasking og leking i havna.

– Den har holdt seg på omtrent samme plass, og vært til stor glede for innbyggerne her. Det har også kommet folk utenfra for å se den, forteller fotografen.

Om lag 50 personer hadde på et tidspunkt i går, flokka seg rundt delfinen.

Delfin i Kopervik

SHOW: Delfinen har vært leken i vannet, og underholdt mange skuelystne.

Foto: Kjell Bua

– Jeg fikk også besøk av en barnehage fra Haugesund. Barn som syns det var kjekt å se, og delfinen holdt et skikkelig show for dem, sier Bua.

Ikke observert onsdag

Nå er det usikkert om delfinen har forlatt Kopervik.

– Jeg har ikke sett den i dag, men det er mulighet å bevege seg på et ganske stort område her inne. Kan være den er på andre siden av «den vanlige plassen», sier fotografen.

Han håper ikke den reiser, og tror flere hpåer at delfinen blir en stund til.

– Klart det er trist hvis han forsvinner. Delfinen har fått en masse oppmerksomhet, og det har vært kjekt å se den på nærmest samme plass de siste dagene, sier Bua.

Delfinen Bob har vore fast følgjesven med trålaren Toya i fleire dagar.