Folkehøgskole i sjokk etter dykkerulykke

Sju elever ved Karmøy folkehøgskole var vitner til at en 19 år gammel kvinnelig elev fikk problemer under dykking. Kvinnen ligger nå på intensivavdelingen på Haukeland universitetssykehus.

Blikshavn

Dykkerulykke ved Blikshavn på Karmøy torsdag ettermiddag, eleven ble fløyet til Haukeland universitetssjukehus

Foto: Thomas Halleland / NRK

– Vi har både elever og foreldre som er i sjokk, sier rektor Sigbjørn Toskedal ved Karmøy folkehøgskole.

Ulykken skjedde da en klasse med åtte elever drev med dykking ved Blikshavn på Karmøy torsdag ettermiddag.

Medelevene måtte hente den 19 år gamle kvinnen opp av sjøen. De ga førstehjelp før kvinnen ble fraktet til Bergen med helikopter. Helse Bergen vil ikke opplyse om helsetilstanden til kvinnen.

Bevisstløs

– Eleven ligger på intensivavdelingen på Haukeland universitetssjukehus. Hun hadde puls da hun ble hentet opp av sjøen, men var bevisstløs, sier politioverbetjent Kyrre Lindanger ved Nordsjø- og miljøavsnittet ved Sør-Vest politidistrikt.

Rektor Sigbjørn Toskedal ved Karmøy folkehøgskule

Rektor Sigbjørn Toskedal ved Karmøy folkehøgskole

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Fredag var det ingen vanlig undervisning fra morgenen av, men et opplegg som var tilpasset situasjonen, opplyser rektoren.

Et kriseteam fra Karmøy kommune og personell fra Røde Kors var til stede på skolen.

Vanskelig

– Det er veldig viktig at de får prate sammen om det som har hendt med blant annet kriseteamet fra kommunen, sier Toskedal.

Rektoren forteller at elevene tar det tungt og er svært bekymret for hvordan det går med medeleven, særlig siden de ikke har fått informasjon om kvinnens tilstand.

– Elevene synes dette er veldig trist og er svært leie seg, og det er traumatisk for dem som var vitne til dette, sier Toskedal.