Viking tapte for første gang siden midten av mai

Strømsgodset påførte Viking lagets første tap siden 12. mai etter et frisparkmål av Muhamed Keita.

Viking

Zymer Bytyqi viste tidvis prov på sine ferdigheter for Viking, og fikk ved flere anledninger servert lagkamerater i god posisjon, men laget klarte aldri å overliste Espen Bugge Pettersen i mål.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Med tre poeng kunne Viking klatret forbi Strømsgodset på tabellen. Slik ble det ikke, og i stedet sikret Strømsgodset seg en liten luke opp til bronseplassen i Eliteserien.

Foran et glissent Viking stadion, måtte det en enkeltmannsprestasjon til for å få ballen i nettet, i en kamp som ikke vil gå inn i historiebøkene som den meste underholdende.

Viking Strømsgodset

Målscorer Muhamed Keita i duell med Zymer Bytyqi.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Muhamed Keita skrittet opp på et frispark etter 78 minutter og sendte ballen over muren før den duppet ned i Iven Austbøs nærmeste hjørne til 1–0.

– Jeg så keeperen stå i motsatt hjørne, så da bare duppet jeg ballen over muren, sa matchvinneren til TV 2 etter kampslutt.

Keita sa videre at det var godt å få med seg tre viktige bortepoeng.

– Det er deilig å få med tre poeng. Det var en temposvak kamp, men en perfekt bortekamp å få med oss tre poeng i.

Ikke enig med dommeren

Viking-trener Kjell Jonevret var full av beundring etter frisparkmålet, men ikke like fornøyd med dommer Trond Ivar Døvles prestasjon i situasjonen.

– Det var et utrolig fint frispark, men herregud, han skulle jo aldri ha fått det, sa Jonevret, og la til at Viking burde hatt et frispark i foranledningen til scoringen.

– Det kommer vi til å være bitre over i kveld, sier Jonevret til NRK.

Tapet betyr at Viking endelig må seg slått etter å ha gått fire kamper uten tap. Forrige tap kom 12. mai da laget tapte 0–1 borte mot Stabæk.

Sjansefattig

Frem til scoringen hadde det ikke vært flust av sjanser i Stavanger. Kim André Madsen hadde imidlertid en gyllen mulighet til å sende Godset i ledelsen etter 17 minutter, men heading ble reddet til corner av Austbø.

– Det var jevnt i målsjanser, så det var vel ikke overraskende for noen at det vippet den ene eller den andre veien. At det ble oss er vi selvfølgelig glade for, sier fungerende Strømsgodset-trener, Thomas André Ødegaard etter kampen.

Zymer Bytyqi viste tidvis prov på sine ferdigheter for Viking, og fikk ved flere anledninger servert lagkamerater i god posisjon, men laget klarte aldri å overliste Espen Bugge Pettersen i mål for Strømsgodset.

– Vi spiller en bra kamp. Vi skaper ikke mange sjanser, men det er vi som skaper dem, sier Viking-treneren til NRK etter kampen.

Også etter hvilen måtte man vente lenge mellom de store sjansene, og etter scoringen maktet aldri hjemmelaget å sette inn den store sluttspurten.

Resultatet gjør at Strømsgodset er på tredjeplass med 29 poeng, kun ett poeng bak Odd. Viking ligger på plassen bak med 26 poeng.