Hopp til innhold

Flytta julebordet etter sikkerhetsvurdering

Oljeselskapet Total måtte gjøre endringer på kort varsel, og flytta selskapets julebord fra et hotell i Stavanger sentrum til oljeselskapets egne lokaler.

Total Norge, Stavanger

Det var i Total sine lokaler i Finnestadveien i Stavanger de ansatte hadde julebord i går.

Foto: Google Maps

– Bakgrunnen er at det nylig kom en endring i selskapets sikkerhetsbestemmelser for alle europeiske land, Midtøsten og Nord- Afrika, sier kommunikasjonssjef i Total Norge, Leif Harald Halvorsen.

Flere hundre gjester var invitert til julebord på Clarion Hotel Energy i Stavanger, men denne uka avlyste Total bestillingen ved hotellet og flyttet julebordet til arbeidsplassen.

– Total har bestemt seg for å stramme inn selskaper i eksterne lokaler i alle europeiske byer. Dette gjelder også for oss her i Stavanger, sier Halvorsen.

Leif Harald Halvorsen

Leif Harald Halvorsen er kommunikasjonssjef i Total.

Foto: Total

Det ligger ikke konkrete terrortrusler til grunn for endringen.

Hovedkontor i Paris

Totals hovedkontor er plassert i Paris I Frankrike. I dag er det en måned siden byen ble utsatt for terrorangrepene som drepte 130 i Paris 13. november.

I etterkant av dette ble det gjort en rekke sikkerhetsendringer flere steder, og også i Norge. Politidirektoratet snudde i saken om bevæpning, og forlenga den midlertidige bevæpningen av politiet.

– Det har ikke vært en spesiell trussel retta mot oss, men vi forholder oss til trusselvurderinger fra norske myndigheter, og fra selskapets interne retningslinjer, sier Halvorsen.

Clarion Hotel Energy

Julebordet ble flytta fra Clarion Hotel Enerdy av sikkerhetshensyn.

Foto: Snøhetta AS/Nordic Choice Hotels

Gjennomførte programmet som planlagt

Total E & P Norge er involvert i letting etter og produksjon av olje og gass på den norske kontinentalsokkelen. Oljeselskapet har om lag 450 medarbeidere lokalt i Stavanger.

400 gjester var til stede på julebordet i går. Dette var medarbeidere med følge.

– Det ble en fin kveld, og jeg tror gjestene var fornøyde. Selv om vi skifta lokaler på kort varsel, ble underholdning og program gjennomført som planlagt, sier Halvorsen.