Hopp til innhold

Flytrafikken igang igjen

Avinor har åpnet luftrommet over Rogaland igjen.

Flystans på Sola

Flytrafikken er i gang igjen på Stavanger lufthavn Sola og Haugesund lufthavn Karmøy tirsdag ettermiddag

Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

Flytrafikken fra Stavanger lufthavn Sola og Haugesund lufthavn Karmøy ble stengt tirsdag morgen etter at en ny askesky fra Island kom inn mot vestlandskysten.

Men tirsdag ettermiddag besluttet Avinor at flytrafikken igjen kan startes opp, og at dette gjelder fram til klokken 02.00.

Det er fortsatt bare innenlandstrafikken det er åpnet opp for, og helikopterflygningene til og fra oljeinstallasjonene i Nordsjøen.

- Det er mindre strenge regler fra de europeiske luftfartsdirektørene mandag som gjør at alle flyplasser i Norge er åpne igjen. Jeg håper situasjonen nå vil bli mer forutsigbar, og at vi ikke må stenge på nytt, sier lufthavnsjef Leif A. Lorentzen ved Stavanger lufthavn Sola.

Utenlandstrafikken

Lorentzen opplyser også at flytrafikken til og fra utlandet vil bli åpnet etter hvert.

-Jeg håper dette nå vil vedvare. Vi må forholde oss til den informasjonen vi får, og at det er et koordinert system i Europa for å få i gang igjen trafikken på sikre premisser. Mye tyder nå på at vi har en lengre tidshorisont enn det vi har hatt de siste dagene, sier Lorentzen.

Men lufthavnsjefen på Sola ber alle reisende om å følge med på hjemmsidene til flyselskapene og Avinor.

- Det er her publikum vil se hvilke flygninger som kommer i gang. Det er flyselskapene som avgjør hva som er mulig å få til. Men gradvis vil innenlandstrafikken komme opp å stå igjen. De siste dagene viser at det går kort tid før vi har et bra rutetilbud igjen, sier Lorentzen.