NRK Meny
Normal

Flyselskapene fortviler

Rundt 250 flyavganger er innstilte.

Innstilte fly

Tilsammen er over 250 flyavganger innstilte i dag.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

Norwegian og SAS fortviler over at passasjerer rammes av en streik som selskapene ikke har kontroll over. SAS Norge beklager problemene streiken medfører for passasjerene. Vi fortviler sammen med kundene våre nå.

Stavanger er i likhet med Bergen en av landets mest trafikkerte flyplasser, og utvidelsen av streiken rammer enda flere tusen passasjerer, opplyste selskapet i en pressemelding tirsdag morgen. SAS-konsernet har estimert de direkte tapene til rundt 15 millioner svenske kroner hver dag. Både SAS Norge, SAS Danmark og SAS Sverige berøres av streiken i Avinor.

SAS Norge kansellerte tirsdag 197 avganger. Norwegian måtte innstille til sammen 54 avganger innenlands.

Rekker ikke kreftbehandling

I Norwegian var stemningen like fortvilt tirsdag morgen. Dette er fortvilende, og vi håper partene kommer sammen nå. Vi hører at folk ikke kommer seg til kreftbehandling. Dette begynner å bli ganske alvorlig. Det er snakk om store kostnader for oss som flyselskap. Avinor er ikke i så stor grad som oss skadelidende. Vi er avhengige av passasjerene som betaler lønna vår, sier informasjonssjef Anne Grete Ellingsen i Norwegian til NTB. Norwegian hadde tirsdag morgen ikke oversikt over hvor store tap selskapet er blitt påført som følge av streiken. Det er snakk om millioner av kroner, men regnestykket får vi se på etter at streiken er over. Nå er det passasjerene vi er bekymret for, sier Ellingsen.

Siste fly
Foto: Kaj Hjertenes / NRK

Luftfart