Hopp til innhold

Flyene kan få trøbbel med å lande på Helganes i stormen

Fly kan få problemer med å lande på Haugesund Lufthavn på Karmøy og på Flesland ved Bergen fredag.

Haugesund Lufthavn
Foto: haugaland.net

– Etter meldingene å dømme, så kan det bli litt vanskelig utover dagen. Det skyldes ikke vindstyrken. Det handler mer om vindretningen.

Det sier flyplassjef Tore Lillenes ved Haugesund Lufthavn. Han opplyser at flyene kan få problemer dersom vinden dreier slik at det blir sidevind.

Les også: Tor kan skape trøbbel for flytrafikken

I forbindelse med ekstremværet Tor er det meldt om opptil full storm fra sørvest i Nord- Rogaland fredag ettermiddag.

Tore Lillenes
Foto: unknown

– Det er heldigvis ikke så ofte dette skjer. Vi vet heller ikke om det skjer i dag. Det vi gjør er å formidle forholdene slik de er, så er det opp til kapteinen å bedømme hvordan det er i forhold til det han ønsker å lande på, sier Lillenes.

Les også: Tor styrer unna Rogaland, orkanen er avlyst

I morgentimene er vindstyrken 25 knop på Helganes. Vinden blåser heller ikke helt på tvers av rullebanen. Så langt er ikke forholdene problematiske for flytrafikken.

SAS opplyser til NRK at de nå fyller ekstra drivstoff på flyene som skal til Vestlandet i løpet av dagen. Vindprognosene viser vindkast opp mot 35–45 m/s og vindretningen er særlig ugunstig i Haugesund og Bergen.

Les også: Ekstremværet Tor med stø kurs mot Norge

Meteorologene mener at vinden vil være sterkest fra tolvtiden i formiddag og utover. Etter hvert er det ventet at vinden vil dreie mer mot vest.

– Det er den forventede dreiningen av vinden som kan gjøre det verre, men prognoser og realitet er ikke alltid det samme, sier Lillebnes.