Fluktsjåføren døde på sykehuset

Mannen som kjørte ut i sjøen ved Jåttåvågen i forrige uke, døde av skadene. Det bekrefter Stavanger Universitetssjukehus.

Bil i sjøen

Her berges den stjålne bilen opp fra vannet. 38-åringen som flyktet fra politiet og kjørte i sjøen i Jåttå-Vågen torsdag i forrige uke, er død av skadene.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

Den 38 år gamle mannen havnet i sjøen ved Jåttåvågen etter en bilforfølgelse sist torsdag.

Mannen stjal en bil på Stavanger Universitetssjukehus og nektet å stoppe for politiet. Flere politibiler var på jakt etter bilen, og da han kom til Jåttåvågen kjørte han i sjøen.

Les også: Biljakt endte i sjøen - mann sendt til sykehus

Politiet fikk først melding om at en mann på Tasta bar på en kniv og var blodig. De rykket ut og fikk kontroll på personen. Han ble overtatt av helse og fraktet til legevakten av ambulanse.

Biljakt endte i sjøen

Spesialenheten for politisaker har startet etterforskning etter at 38-åringen kjørte i sjøen etter biljakt i forrige uke.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

Truet til seg bil

Da mannen kom til legevakten, klarte han å rømme derfra, og truet til seg en bil i parkeringshuset utenfor Stavanger universitetssjukehus (SUS) før han kjørte fra stedet.

Da politiet fikk melding om dette tok de opp forfølgelsen. Flere politibiler fulgte etter mannen. Bilforfølgelsen gikk fra Hillevåg til Mariero, over Vaulen, mot Hinna, før den til slutt endte i sjøen ved Jåttåvågen.

Politiet tilkalte dykkere fra Rogaland brann og redning. 38-åringen ble hentet opp av dykkerne og fikk livreddende hjelp på stedet.

Saken blir etterforsket av spesialenheten for politisaker.