Hopp til innhold

Venstre: - Frp var ikke førstevalget

Christine Sagen Helgø fortsetter som ordfører. Fredag formiddag presenterte flertallspartiene i Stavanger sin avtale for de neste fire årene.

Pressekonfereanse med flertallspartiene i Stavanger

Fredag formiddag presenterte flertallspartiene i Stavanger sin avtale for de neste fire årene.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Valglogo

– Jeg innrømmer at Frp ikke var førstevalget, men her sitter vi. Vi har inngått en avtale om valgteknisk samarbeid og budsjett. Punktum. Et samarbeid i et eventuelt byråd ville vært betydelig mer forpliktende, og sannsynligvis ikke aktuelt.

Per A. Thorbjørnsen

Venstres Per A. Thorbjørnsen slo fast at alternativet til å samarbeide med Frp var å gå i mindretall.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

Det sa Venstres Per A. Thorbjørnsen på pressekonferansen til flertallspartiene i Stavanger fredag formiddag. han slo fast at alternativet til å samarbeide med Frp var å gå i mindretall.

– Jeg håper velgerne kommer til å dømme oss for hva vi har gjort, ikke for hvem vi samarbeider med, sa Torbjørnsen.

Ja til flyktninger, nei til søndagsåpent

Den nye konstellasjonen av flertallspartier; Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre, Kristelig Folkeparti og Pensjonistpartiet har bestemt seg for at Høyre-ordføreren fortsetter og at Kristelig folkepartis Bjørg Tysdal Moe skal være varaordfører fram til 2019.

Partiene som står bak avtalen har til sammen 38 av 67 plasser i bystyret. De har også inngått en avtale om valgteknisk samarbeid med Folkeaksjonen Nei til mer bompenger.

Christine Sagen Helgø slo fast at bystyrets vedtak om å motta syriske flyktninger står fast, og at Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Venstre og Pensjonistpartiet holder fast på høringsuttalelsen om å si nei til søndagsåpne butikker.

Flertallspartiene har forhandlet siden valgresultatet var klart tirsdag morgen.

Kari Raustein

- Vi synes dette er veldig spennende, og gleder oss veldig mye til å samarbeide med de andre partene her, sa Kari Raustein fra Fremskrittspartiet.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Frp gleder seg

Den store spenningen var knyttet til Frps rolle i Stavanger-politikken de neste fire årene. Partiet siter igjen med disse vervene: To medlemmer i formnannskapet, to i kommunalutvalget, pluss lederen i kommunalstyret for byutvikling og i bydelsutvalget på Eiganes.

Kari Raustein, som ble kastet som ordførerkandidat for partiet i mai, holdt det desidert korteste innlegget under pressekonferansen. Hun innledet med å si at det hadde vært tøffe forhandlinger.

– Vi gleder oss i Fremskrittspartiet veldig mye til å få være med å påvirke til at kommunen vår skal bli en ja-kommune. Vi skal være med å styrke gode tjenester til innbyggerne våre både innen skole og eldreomsorg. Vi synes dette er veldig spennende, og gleder oss veldig mye til å samarbeide med de andre partene her, sa Raustein.