NRK Meny
Normal

Flertall for tursti langs sjøen på Gausel

Kompromissforslaget om 1,5 meter bred sti samler etter alt å dømme tilstrekkelig mange stemmer fra partiene som er spilttet i saken.

Tursti på Gausel

Den omstridte turstien på Gausel blir etter alt å dømme vedtatt i Stavanger bystyre på mandag.

Foto: Arild Eskeland / NRK

Det går mot flertall i Stavanger bystyre for tursti langs sjøen på Gausel. Det viser undersøkelser som NRK har foretatt.

Saken, som har skapt splittelse både i Høyre og Kristelig Folkeparti, skal avgjøres i bystyret på mandag. Alt tyder nå på at de siste sju stemmene som er nødvendige for å få den omstridte turstien vedtatt vil komme fra partiene som er splittet.

Les også: Skrinlegger turvei langs Gauselvågen

Les også: Vil ha turstien i Gausel ned til sjøkanten

Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Rødt og Pensjonistpartiet går samlet inn for turstien. Fremskrittspartiet går mot forslaget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tursti på Gausel

Mange beboere på Gausel har i lang til kjempet mot planene om tursti forbi eiendommene langs sjøen.

Foto: Arild Eskeland / NRK

Stien blir smalere

Vedtaket som blir gjort på mandag er et kompromiss, som innebærer at turstien blir 1,5 og ikke tre meter bred. Huseierne mister heller ikke eiendomretten til området mellom stien og sjøen, slik det opprinnelig var foreslått.

Dette er en løsning som også byantikvaren i Stavanger godtar.

Les også: Kompromiss om omstridt tursti

Fylkesmannen har satt foten ned for et forslag som innebærer at stien blir lagt bak eiendommene på Gausel. Kommuneplanen for Stavanger inneholder vedtak om tursti langs sjøen i hele kommunen, og fylkesmannen godtar ingen avvik fra dette.