Politikerne sier ja til Stadion-øl

Formannskapet i Stavanger trosser rådene fra Norges Idrettsforbund. Viking Stadion og Oilers Arena får skjenkebevilling.

Øl på fotballkamp
Foto: Skibstad, Kent / Wigglesworth, Kirsty / NTB scanpix / AP

Flertallet i Stavanger Formannskap som sier ja til alkohol på idrettsarenaene besto i hovedsak av representantene fra Høyre og Fremskrittspartiet. Vedtaket som ble gjort med en stemmes overvekt var i tråd med innstillingen fra rådmannen.

– Dette betyr at vanlig publikum som kjøper vanlige billetter skal få kjøpe et glass vin eller et glass øl, sier John Peter Hernes fra Høyre til NRK etter vedtaket i Stavanger Formannskap.

Ja til skjenking berører også Sørmarka Arena. Kommunen har også mottatt søknad om utvidet skjenking også fra flerbrukshallen.

Les også: Nå kan det bli ølservering på kamp

Les også: Idrettsrådet ut mot alkohol i pausen

Stavanger Formannskap

Stavanger Formannskap vedtok med ti mot ni stemmer å åpne for alkoholskjenking på arenaene til Viking og Stavanger Oilers.

Foto: Anders Fehn / NRK

I Stavanger er det allerede gjort erfaringer med alkoholskjenking under kampene til elitelaget i ishockey, Stavanger Oilers. Klubben har hatt ei prøveordning, med skjenking før kamp, i pausen og etter kamp.

Det er også denne type servering Viking har søkt om, men på permanent basis. Skjenkingen av alkohol skal skje ved egne barområder og ikke på tribunene.

– Mest mulig trygt for familier, barn og unge

Kommunikasjonssjef i NIF, Per Tøien

Kommunikasjonssjef i NIF, Per Tøien mener vedtaket i Stavanger vil sette en standard for hele landet.

Foto: Geir Owe Fredheim / NIF

Norges Idrettsforbund har advart Stavanger-politikerne mot å si ja til øl på idrettsarenaene.

Kommunikasjonssjef i NIF, Per Tøien mener vedtaket vil sette en standard for hele landet.

Les også: Nå kan du drikke før du ser disse

– Dersom Stavanger-politikerne tillater alkoholservering, er vi helt sikre på at det ikke går lang tid før idrettsarenaer i hele landet vil prøve å få på plass det samme, sier Tøien.

Dette er ei utvikling Idrettsforbundet ikke vil ha, understreker han.

– Et idrettsarrangement skal være mest mulig fri for alkohol, for det skal være mest mulig trygt for familier, barn og unge.