Hopp til innhold

Vi binder renten

Flere og flere velger å binde renten på lånet. Fastrentene er for øyeblikket på nivå med, og til og med lavere enn de flytende rentene.

SpareBank 1 SR-Bank

flere og flere binder renten.

Fastrentene er rekordlave, og for tiden på nivå med den flytende renten. Dette har folk fått med seg, og bankene opplever en økt etterspørsel etter fastrentelån.

– Vi merket en markant økning i fastrenter siden september, forteller banksjef i Sparebank1 SR-Bank, Oddvar Rettedal.

Trygghet og forutsigbarhet

Han legger til at det er først og fremst de med mye lån som binder renten, for eksempel de med boliglån.

– De ønsker mer trygghet og forutsigbarhet. Det oppnår du med å binde renten i dag, i tillegg opplever du at prisene ikke stiger, siden prisen på fastrente er omtrent den samme som den flytende renten ligger på i dag, sier Rettedal.

Binde for fem år

SR-Bank innvilget 1300 fastrentelån i fjor, og veksten har fortsatt inn i 2012.
60 prosent av de som valgte fastrente hos SR-Bank i fjor, valgte å binde renten for fem år, sier banksjef Oddvar Rettedal.

Han mener de rekordlave fastrentene forklarer økningen.

– Risikoen for å tape penger på å binde renten er nå liten, mener Rettedal.

Norsk Familieøkonomi som tidligere har advart folk mot å binde renta har snudd.

Liten risiko

– Men med dagens rentenivå og fastrentetilbud er det forståelig at folk velger å binde renta, sier Harald Våland, leder i Norsk Familieøkonomi.

– Akkurat sånn det er nå, har det kanskje aldri vært mer nærliggende å velge fastrentelån. tidligere har vi ikke vært så ivrige på å anbefale det, men skjønner at folk ser i den retningen nå. Det har vært aldri vært mindre premie for å ta den lille risikoen så lav renten er nå, forteller Våland.