Hopp til innhold

Mer enn tolv brekk på seks dager – det varme været får sin del av skylden

Politiet har fått melding om flere innbrudd i Stavanger og Sandnes de siste dagene. I noen av tilfellene stiger tyvene inn gjennom åpne vinduer.

Åpent vindu

ADVARER MOT LUFTING: Flere tyver har tatt seg inn gjennom åpne vindu og ulåste dører i såkalte innstigningstyveri i Stavanger den siste tiden.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Kristian Johansen
Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Vi har hatt en økning i innbrudd den siste uken, forteller Kristian Johansen, som er fungerende stasjonssjef ved Stavanger politistasjon.

Dersom en ser Stavanger og Sandnes under ett så er det meldt fra om 12 tyverier i løpet av de siste fem dagene (se faktaboks nederst i saken).

I Stavanger er det snakk om fem husinnbrudd, og politiet ser klare likhetstrekk.

Ikke profesjonelle folk

– Det vi ser gå igjen er at det ikke er brutt opp noe for å komme seg inn. Tyven går inn gjennom dører som ikke er låste eller vindu som står oppe. Dette har nok en sammenheng med at det de siste dagene har vært så bra vær at folk har satt opp vinduene for å lufte, sier Johansen.

Han understreker at det er viktig å lukke vinduer og å låse dørene, selv om det snart skal komme noen hjem kort tid etter huset blir forlatt. Han minner også om at noen av tyveriene har skjedd mens det er folk inne i huset.

Det skal likevel ikke være snakk om svært rutinerte tyver.

– Det som blir tatt er ofte datautstyr og smykker, i tillegg til alkohol. At de tar alkohol forteller oss jo at dette ikke er profesjonelle som holder på, sier han.