Mann i 50-årene tatt etter skyting

En mann i 50-årene er pågrepet og siktet for trusler etter å ha avfyrt flere skudd i sin egen bolig på Sunde i Stavanger. Fem personer ble evakuert, men ingen ble skadet.

Skytingen på Sunde i Stavanger

Skytingen skjedde i en enebolig i et typisk forstadsstrøk på Sunde i Stavanger.

Foto: Erik Waage / NRK

Politiet vil på nåværende tidspunkt ikke si noe om bakgrunnen for at mannen begynte å skyte. Mannen er siktet for trusler med skytevåpen.

– Nå har vi pågrepet ham og tatt inn noen vitner, så vil videre etterforskning vise om mannen hadde til hensikt å skyte mot noen, sier operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt, Olaug Bjørnsen til NRK.

Episoden fant sted i en bolig på Sunde i Stavanger. Mannen i 50-årene avfyrte flere skudd, men ingen personer ble skadet. Politiet fikk melding om skytingen klokka 14.24 søndag.

Fem var til stede

Det er gjerningsmannen som eier boligen. Fem personer var til stede under skytingen, fire av disse bor i en utleiedel i boligen. Den femte er i familieforhold og bor sammen med mannen i 50-årene, opplyser politiet til NRK. Alle har status som vitner i saken.

Jorunn Bjerga er nærmeste nabo og så politiet storme huset.

– De brøt inn døra og ropte. Det er veldig skremmende at dette kan skje i mitt nabolag. Jeg tenker veldig på de involverte, og jeg er veldig glad for at ingen ble skadet, sier hun.

Hørte skudd

Det var folk i nærområdet som meldte ifra om skytingen. Politiet mottok nødmelding og hørte skuddene i telefonen.

– Det ble meldt at en mannsperson avfyrte flere skudd inne i en bolig på Sunde i Stavanger. Vi kunne høre skuddsalver på telefonen og rykket ut med en gang. Da vi kom frem kunne patruljen høre skudd bli avfyrt, sier Tor Helge Stavik, operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt til TV 2.

Laster kart, vennligst vent...

Skytingen skjedde i en bolig på Sunde i Stavanger.