Hopp til innhold

Flere oversvømmelser i Bokn i Rogaland

I morgentimene rykket brannvesenet ut, etter flere meldinger om oversvømmelser i Bokn utenfor Haugesund. E39 var stengt i flere timer på grunn av en oversvømt elv ved Alvestadkroken.

Alvestadkroken E39 oversvømmelse

Mykje vatn i vegbana på E39, vest for Boknasundbrua. Foto: Politiet

Veien ble stengt ved firetiden natt til fredag og ble åpnet med manuell dirigering rundt halv åtte. Rundt klokken 09 ble veien igjen åpnet for fri ferdsel.

– Vannet er vekk, men avløpet i Alvestadkroken, vest for Broknasundbrua, må gjøres skikkelig rent før de åpner for alminnelig ferdsel, ellers kan det bli nye oversvømmelser av veien, sier operasjonsleder Trond Børge Åsbu i Sør-Vest politidistrikt til NTB før veien ble gjenåpnet.

Trengte inn i boliger

Klokken 0530 fredag morgen, sier vaktleder Christer Gilberg i Haugaland og Sunnhordland 110-sentral til NTB at de hadde fått inn seks meldinger om vann, som hadde trengt inn i boliger i Bokn.

Kjeller på Bokn

Flere kjellere har tatt inn vann i morgentimene.

Foto: Thomas Halleland / NRK

– Vi har så langt fått inn seks meldinger om vann som har trengt inn i boliger i Bokn. E39 er også mer eller mindre stengt på grunn av mye vann på vestsiden av Boknasundbrua. Vi får ikke våre biler over for å bistå heller, sier han.

Bokn brannvesen får bistand fra kommunen og brannvesenet i Haugesund. Ifølge Gilberg har det vært mye regnvær i området den siste tiden.

– Noen har meldt om en halv meter med vann i kjelleren, mens andre har noe mindre. Vi frykter det blir enda flere meldinger når folk våkner, fortsetter han.

Tre over veien

Nærmere klokken 06, meldte politiet om at større biler kunne komme forbi problemområdet på E39, på vestsiden av Boknasundbroen ved Alvestadkroken i Bokn.

Austre Karmøyveg Fv 511, stengt av tre over vegen

Austre Karmøyveg, Fv. 511 er stengt av eit tre som ligg over vegbana. Foto: Politiet

– Men foreløpig er det stengt for vanlige personbiler, sier operasjonsleder Norunn Byrknes ved Haugesund politistasjon.

Også på Karmøy skaper store nedbørsmengder trøbbel for biltrafikken. Austre Karmøyveg, Fylkesveg 511, er stengt nord for Blikshavn.

– Her er det ikke mulig å komme forbi med bil, sier Byrknes til NRK Rogaland, like før klokken 06, fredag morgen.