- Kan miste sertifikatet

Rånerne på Fous risikerer å miste sertifikatet.

Råning på Forus
Foto: Erik Waage / NRK

Det sier leder for trafikkseksjonen ved Rogaland Politidistirkt, Leif Birger Bø.

- Rånerne kan også bli ilagt store bøter, sier Bø etter at NRK Rogaland i morges fortalte at rånerne er tilbake på Forus.

Beboerforeninger på Forus i Stavanger vil nå ha stoppet den økende råningen i området. Så sent som søndag kveld var et stort antall rånere og rånebiler i aktivitet på Forus.

Brev

Beboerne har nå skrevet brev til Stavanger kommune med kopi til politiet for å få fjerne ungdommene og rånebilparken som i løpet av sommeren har etablert seg på nytt i området.

Et åttitalls biler har i sommer drevet rånekjøring på sen kveldstid nord for den gamle Heliporten.

Grundig lei

Styreleder i Godesetkroken velforening, Per Kristian Sættem, er lei av bilstøyen fra rånenere både på sen kveldstid og nattetid på Forus. Råningen går ut over både nattesøvnen og det psykososiale miljøet på Forus. Ti beboerforeninger har nå gått sammen om å stanse råningen og bedt Stavanger kommune ta affære.

Brent gummi

- Området her er svart av brent gummi. Vi håper at kommunen sammen med politiet kan vurdere om dette er lovlig. Vi mener bestemt at det ikke kan være det, sier Sættem.

Det er ikke første gang beboerne er plaget av råning på Forus. I fjor ble et område rundt den gamle Heliporten stengt etter press fra beboerforeningen.

Tilbake

Men i sommer er rånerne kommet tilbake og har flyttet seg litt lenger nord i området. Søndag for to uker siden talte Sættem et åttitalls biler på plassen og stadig nye rekrutter kommer til, mener Sættem.

- Vi hører dem ekstremt godt. Det er en stor støybelastning langt over det som er tillatt tett opp mot et boligområde, sier Sættem.

Uakseptabelt

Knut Åsnes representerer Sandtuene velforening, en av de de beboerforeningene som nå har skrevet brev til Stavanger kommune. Han har en viss forståelse for at rånere trenger et sted å være, men mener det er uakseptabelt at det skjer så nær boligområder uten at politiet eller kommunen griper inn.

- Det virker som om rånerne stadig er på jakt etter nye plasser. Men vi kan ikke akseptere at dette skjer opp mot et boligområde det små barn skal forsøke å sove, sier Åsnes.