NRK Meny
Normal

Nedtur for boligselgerne i september

Prisene gikk ned med 1,2 prosent i Stavanger og Sandnes. Trøsten er at det selges flere boliger og at salgene går raskere.

Leiligheter på Tjensvoll i Stavanger

I Stavanger ble det solgt vel 250 boliger i september. Det er ti prosent flere enn i den samme måneden i fjor.

Foto: Anders Fehn / NRK

Boligprisene i Stavanger og Sandnes sank med 1,2 prosent i september, viser månedstallene fra Eiendom Norge.'

Rune Bertelsen, regionsjef i eiendomsmegler 1, medgir at prisutviklingen i september bokstavelig talt var en liten nedtur.

– Jo, lite grann, rett og slett fordi vi opplever at det er bedre besøk på visning. Det er tettere mellom lysglimtene, det er tettere mellom budrundene. Akkurat nå føler vi vel at stemningen i markedet er bedre enn statistikken tilsier, sier Bertelsen.

Rune Bertelsen

Rune Bertelsen, regionsjef i eiendomsmegler 1, medgir at prisutviklingen i september bokstavelig talt var en liten nedtur.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

Flere salg

Boligprisutviklingen i Stavanger og Sandnes er svakere enn i de andre store norske byene og landet under ett, hvor boligprisene sank med 0,1 prosent.

Les også: Boligmarkedet stabiliserer seg, selgerne aksepterer lavere pris

Les også: Boligmarkedet stabiliserer seg, selgerne aksepterer lavere pris

I Stavanger har boligprisene falt med 5,3 prosent de siste 12 månedene. Regionen har en svakere boligprisutvikling enn Norge for øvrig, hvor boligprisene har steget med 10,0 prosent siste 12 måneder.

Bertelsen sier at meglerne trøster seg med at volumene stiger og at salgene går raskere.

– Vi hadde et overheng både i forbindelse med sommeren, om med folk som prøvde å selge tidligere og som ikke fikk solgt. Nå ser vi at omsetningstiden går ned, og vi ser at folk har tatt til seg at prisene er lavere enn de var for to år siden, sier Bertelsen.

Stavanger ble det solgt vel 250 boliger i september. Det er ti prosent flere enn i den samme måneden i fjor.

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 75 dager, mot 34 dager i landet under ett. I juli tok det i snitt 130 dager å selge en bolig i Stavanger, mens i august var omsetningstiden redusert til 100 dager.

- Litt opp og ned

– Det viktigste er at stadig flere får solgt boligen sin. I en fase der markedet flater ut, vil det gå litt opp og ned. Det tror vi det vil gjøre utover høsten og vi tror vi kommer et stykke ut i 2017 før vi ser at pilene peker opp, mener Bertelsen.

Hittil i 2016 er det solgt 13,8 prosent færre boliger enn i tilsvarende periode i 2015.

Ved utgangen av måneden var det 532 boliger til salgs, noe som er 40,1 prosent færre enn for ett år siden.

Gjennomsnittsboligen i Stavanger koster kroner 3.027.000,-.