Flere betaler parkering uten mynt og kort

Vekslepenger og slitne bankkort kan byttes bort med tastetrykk på mobilen når parkeringsavgiften skal betales i Stavanger. Etter at Stavanger Parkering lanserte sin nye betalings-app etter nyttår, har nesten tusen kunder tatt den i bruk.

Fornøyd mobilkunde

Grant Meling har betalt parkeringsavgift med mobilen i to år, og vil ikke gå tilbake til kontanter.

Foto: Eirin Margrethe Fidje

Det klirrer i mynter når Kirsten Rosnes legger penger på parkeringsautomaten utenfor De Røde Sjøhus i Stavanger. Hun parkerer ofte i byen, og veksler mellom å bruke småpenger og kort. Å bruke mobilen har tidligere ikke falt henne inn.

– Men det høres jo greit ut. Når man finner ut at man må bli litt lengre i byen enn planlagt kan man bare gå inn på mobilen og kjøpe en time ekstra, sier hun.

Og hun er ikke alene om å mene nettopp det. Bare den siste uka har Stavanger Parkerings nye betaltjeneste på telefonen blitt lastet ned av over fem hundre nye brukere, ifølge daglig leder Christian Tønnevold.

– De tilbakemeldingene vi har fått, har vært positive. Applikasjonen er enkel å bruke, og den fungerer som den skal, sier han.

Mindre risiko for bøter

Prinsippet er enkelt. Kunden laster ned applikasjonen fra Google Play eller App Store, og registrerer blant annet bilnummer og betalingsinformasjon. Når han senere setter fra seg bilen på parkeringsplassen, må et nummer på parkometeret tastes inn.

Populær mobilapp

Christian Tønnevold i Stavanger Parkering er fornøyd med selskapets nyeste betalingsterminal.

Foto: Eirin Margrethe Fidje

– Da kan du taste inn ønsket parkeringstid. Hvis du kommer tilbake tidligere enn du hadde tenkt kan du stoppe betalingen, slik at du ikke blir fakturert for mer enn du trenger, sier Tønnevold. Han tror mobilappen kan være økonomisk gunstig for kundene.

– Du minsker jo også faren for å få en ileggelse hvis du blir forsinket, så det er en veldig kundevennlig løsning.

– Praktisk løsning

Stavanger Parkerings mobile betalingsform er ikke helt ny av sitt slag. Utenfor De Røde Sjøhus kjører også Grant Meling inn på parkeringsplassen. Han er blant dem som trekker mobilen opp av lomma i stedet for småpenger når avgiften skal betales.

– Jeg har brukt en app fra EasyPark i et par år nå, og er godt fornøyd, sier han.

Han kommer ikke til å gå tilbake til de gamle betalingsautomatene.

– Det er veldig praktisk å kunne parkere og bare betale med mobilen, og faktisk bli påminnet om at tiden er i ferd med å gå ut.