Flaksende moro på Håland skole

Denne uken har elevene på Håland skole på Sola hatt en uke litt utenom det vanlige…

Fugle-prosjekt Håland skole
Foto: Gry Solem / NRK

av Gry Solem

Sammen med kunstneren Anita Jakobsen har elever, lærere og vaktmester på Håland skole laget fem nokså spesielle fugler.

- Vi har laget fem skulpturer. Utgangspunktet var at hver elev tegnet sin fugl, og så hadde vi en hemmelig avstemning hvor fem tegninger ble plukket ut, sier Anita Jakobsen, kunstner og leder for fugleprosjektet på Håland skole.

Stilisert fugl
Foto: Gry Solum / NRK

Resultatet ble fem forskjellige fugler; en som skal til å fly, en som sitter og speider, en som tenker på å fly, en som det er rett før den flyr og en som sitter å mediterer.

Spennnende

Elevene sitter dypt konsentrert i arbeidet med å lage ferdig fuglene til de skal avdukes neste uke. Selv om det har blitt mye jobbing synes elevene fra 5. til 7. klasse dette har vært en spennende og kjekk uke.

En vinge blir til?
Foto: Gry Solum / NRK


- Det har vært kjekt å finne ut hva en skal lage og planlegge hvordan en skal gjøre det. Og så har det vært morsomt å gjøre noe annet enn bare skolearbeid, sier Tore Kristoffer Ølberg i 7a. 

- Det er også veldig bra at vi får gi denne til kommunen, sier Hanne Kvalvåg i 5a, som gleder seg til den store avdukingen neste uke. 

- Vi vil plassere fuglene på forskjellige plasser, og gjerne vekke litt interesse hos de som går tur. En vil sitte litt gjemt mellom trærne, en vil sitte på toppen av et tre, mens resten vil sitte i skråningen og speide utover mot Hellestø. Og tilslutt vil den femte sitte nede på Ølberg stranda og meditere, sier Anita Jakobsen, som er svært fornøyd med elevenes innsats den siste uken.

Fugle-grafitti
Foto: Gry Solum / NRK