Normal

Bamberg avgjorde sent for FKH

Haugesund fikk med seg et solid utgangspunkt hjem med 1-0-seier over Sarajevo torsdag. Innbytter Daniel Bamberg ble matchvinner fem minutter før slutt.

BOSNIA SOCCER UEFA EUROPA LEAGUE Sarajevo vs FK Haugesund of Norway

FKH-spiller David Myrestam i duell med Sarajevos Sevko Okic.

Foto: FEHIM DEMIR / Epa

Det gikk mot et målløst oppgjør i den bosniske hovedstaden, men i det 85. minutt lyktes FKH med en kontring.

Tor Arne Andreassen prøvde å avslutte på et innlegg fra høyre, men mislyktes. I stedet fikk Bamberg ballen perfekt servert og bredsidet den sikkert i nettmaskene alene med keeper.

– Det var trykk i 90 minutter på banen og rundt, men vi er såpass tøffe i trynet at vi rir det av. For hvert minutt som går, jo nærmere er du seier, sier Grindhaug til Haugesunds Avis.

Få FKH-sjanser

Gjestene hadde kun ett skudd på mål mot Sarajevos 14. Vertene vant også statistikken i antall avslutninger som gikk utenfor med 12–1.

Likevel kunne Jostein Grindhaugs mannskap reise hjem med en sterk borteseier.

Dusan Cvetinovic utmerket seg spesielt i Haugesunds midtforsvar. I tillegg gjorde FKHs unge målvakt Per Kristian Bråtveit (18) en solid kamp. Unggutten fikk det særlig hett rundt ørene da Sarajevo intensiverte skuddforsøkene i en periode mellom det 65. og 75. minutt.

Fikser turneringsspillet

Haugesund har slitt tungt i eliteserien i år, men er på en oppadgående kurve. Laget har tre strake seirer i ulike turneringer.

I første runde i europaligaen spilte FK Haugesund uavgjort mot det walisiske laget, Broughton.

– Det var ikke rare laget vi spilte mot, så hvis vi ikke slår dem i neste runde, så har egentlig ingenting i en Europacup-kvalik å gjøre, sa trener Jostein Grindhaug etter kampen.

Haugesund levde overraskende farlig da de tok imot waliserne på hjemmebane, men tok seg videre i europaligakvalifiseringen med 2-1-seier.

Forventer tøff motstand hjemme

Returkampen mot Sarajevo spilles torsdag om en uke. FKH-trener Jostein Grindhaug er forberedt på at hjemmekampen blir tøff.

– Det blir beintøft. Sarajevo er et godt lag, og vi får hendene fulle. Jeg håper publikum kommer og lager trøkket som var her. Det var en fantastisk opplevelse, sier Grindhaug til avisa.