Varg-spiller fra «Heimebane» til Eliteserien

I TV-serien «Heimebane» spiller Torbjørn Kallevåg på lag med Michael Ellingsen og Adrian Austnes. Nå er han også å finne på FK Haugesunds midtbane.

Torbjørn Kallevåg

VARG-TRENING: Da Michael Ellingsen, spilt av John Carew, og Adrian Austnes, spilt av Axel Bøyum, braket sammen på trening, måtte FKH-spiller Torbjørn Kallevåg steppe inn som fredsmegler.

Foto: Heimebane / NRK

Torbjørn Kallevåg er blant Vargs mest ukjente spillere, men trolig den beste Varg-trener Helena Mikkelsen har å velge mellom.

– Men til nå har jeg bare hatt en rolig statistrolle. Det var utrolig kult å være med på innspillingen, selv om det var veldig tidkrevende, forteller Kallevåg.

I vinter meldte 25-åringen fra Bømlo i Hordaland overgang fra Hødd til FK Haugesund. Det var som spiller for klubben fra Ulsteinvik, at Kallevåg fikk sin skuespillerdebut.

John Carew og Torbjørn Kallevåg

Kallevåg røper at det ikke var Ane Dahl Torp som satte fem skudd i tverrliggeren og knuste John Carew (bilde) i konkurransen. – Det kom en annen kvinne og satte skuddene. Bang, bang, bang sa det. Hun satte fem på rad, forteller han.

Foto: Heimebane / NRK

– Det var et castingbyrå på besøk i Ulsteinvik, så jeg heiv meg rundt og ble med på audition. Det så artig ut ... Og både John Carew og Ane Dahl Torp skulle være med.

Spiller under eget navn

Som eneste Hødd-spiller fikk den kreative midtbanespilleren en rolle som statist.

– Mor satt hjemme i sofaen og hoppet når hun så meg i serien. Hun synes det er kjempekult at jeg er med.

Kallevåg tok fri fra jobb i 15 dager for å være med på innspillingen av den populære TV-serien. Der får han bære sitt eget navn.

Kallevåg

VARGS NUMMER 18: Kallevåg håper Varg-trener Helena Mikkelsen vil gi han sjansen i løpet av sesongen.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

– Jeg måtte jo ha mitt eget navn på Varg-drakten, i tilfelle jeg får spille, forteller han.

– Ga rollen i «Heimebane» mersmak?

– Nei, jeg er fotballspiller. Skuespilleryrket er ikke noe for meg. Det er altfor mye venting, svarer 25-åringen.

– En guttedrøm

Søndag fikk Kallevåg sin debut fra start i Eliteserien. I FK Haugesunds komfortable 3–0-seier borte mot Bodø/Glimt spilte han store deler av kampen.

– Det var en guttedrøm som gikk i oppfyllelse... Det er ikke noe å legge skjul på. Jeg har sittet på tribunen i mange år med sesongkort, jeg. Det var utrolig spesielt og gøy.

Torbjørn Kallevåg, Christian Grindheim

Søndag debuterte 25-åringen fra start i Eliteserien. Det endte med tre poeng. Her sammen med FKH-kaptein Christian Grindheim.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Eliteseriedebuten kom i årets første seriekamp, borte mot Odd i Skien. Også den kampen endte med FKH-seier. I tapet hjemme mot Molde, kom Kallevåg aldri på banen.

– Jeg har jobbet hardt for å komme hit. For 8–9 år siden flyttet jeg til Haugesund for å bli fotballspiller. I år får jeg endelig muligheten til å være fulltidsproff, utdyper midtbanespilleren, som tidligere har spilt for både Hødd og Vard Haugesund.

Ane Dahl Torp og John Carew på settet

SESONG TO: Ane Dahl Torp og John Carew er i gang med innspillingen av sesong to av «Heimebane». Den går uten FKHs nye midtbanespiller.

Foto: Matias Myklebust / NRK

Den populære NRK-serien har allerede startet innspilling av sesong to. Innspillingen startet i Ulsteinvik 13. mars. Til den nye sesongen har Varg imidlertid mistet sin nye eliteseriespiller.

– Jeg fikk tilbud om å være med i den nye sesongen, men valgte heller å prioritere spill for FKH, avslutter Kallevåg.