NRK Meny
Normal

FKH kjemper fortsatt

FK Haugesund tok sin tredje strake seier søndag. Men kampen for å overleve i fotballens 1. divisjon fortsetter.

FKH har fått et ørlite pusterom i bunnstriden. De ligger nå på niende plass i 1. divisjon, men det er bare fire poeng ned til nedrykksstreken. Derfor var gårsdagens 1-0-seier mot nedrykksklare Hødd svært viktig. Gladest av alle var målscorer Sten Ove Eike.

- Vi hadde mange sjanser og det var godt vi fikk det målet. Det er ekstra kjekt når jeg kommer innpå og gjør det.

Sten Ove Eikes scoring kom ikke på den mest opplagte målsjansen. Fra meget skrått hold dundret han til, og selv om keeper var borti suste ballen inn i motsatt vinkel.

Mange sjanser

Før Eikes scoring 20 minutter før slutt hadde FKH hatt over ti svært store målsjanser og hatt et vanvittig trøkk mot Hødd-målet. Men der stoppet det meste hos Hødd-keeper Kim Deinhoff som vartet opp med flere fantomredninger. Før målet kom begynte derfor frustrasjonen å melde seg på FKH-benken.

- Jeg ble mer og mer sliten og tenkte: Skal det virkelig ikke gå? Vi gjorde alt rett. Vi spilte dem fullstendig ut og gjorde de taktisk rette valgene. Defensivt var vi gode og vi skapte store sjanser og spolerte alle, sier trener Rune Skarsfjord.

Lokale helter

FKH har tidligere i år fått kritikk for ikke å ha nok lokale spillere på laget, men i gårsdagens kamp var det i hvertfall de lokale som sto fram. Eike scoret det avgjørende målet, mens Tor Arne Andreassen og kaptein Eirik Horneland var lagets to beste spillere. Selv om hvittrøyene nå er fire poeng over nedrykksstreken er kampen om plass i første divisjon langt i fra over for FKHs del.

- Vi har vunnet tre kamper på rad og har 6-0 i målforskjell. Da må vi bare fortsette den trenden. Det er ingen grunn til at vi ikke skal vinne de siste kampene. Vi må passe oss for lag som jager bak oss. I de siste kampene kan alt skje, sier Eirik Horneland.

Må vinne mot Pors

Neste helgs bortekamp mot Pors blir viktig. Vinner FKH den kampen kan ikke Pors gå forbi og da er FKH sikret spill i neste års første divisjon.

- Vi er nødt til å være like flinke til å nullstille oss nå som vi har vært tidligere. Vi drar ned for å prøve å vinne kampen, som vi har gjort alltid ellers. Nå må guttene vise hva de er bygd av mentalt, sier trener Rune Skarsfjord.